• HPV 16-os típus - van még esély, hogy elkerüljem a műtétet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Most már 1 éve járok vissza rendszeresen nőgyógyászhoz a P3-as citológiai eredményemmel ami azóta sem változott. Most jutottam el odáig, hogy magamtól elmentem egy hpv tipizálásra, ahol azt mondták, hogy a magas kockázatú 16-os típusú HPV-m van. Sajnos csak körűbelöl 1 hónapja szedem az Isoprimosin-t mivel korábban az előző orvosom semmit nem említett erről csak azt mondta várjunk mert el múlik ez magától is. Most hogy kiderült hogy magas kockázatú a HPV-m egyáltalán van még esély hogy elkerüljem a műtétet? Van értelme reménykedni, hogy ez az immun erősítő segít? Vagy ilyenkor ennyi idő után elkerülhetetlen a műtét? Nem szültem még. Van annak jelentősége hogy szeretnék babát vállalni? Az előző orvosom azt mondta nyugodtan. De már nem igazán tudom mi tévő legyek.

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Hölgyem!

        A szabályok szerint a 2x-i kóros cytológiai eredmény alapján egy kisműtétre lenne szüksége, leggyakrabban a LEEP nevű elektromos hurokkal végzik ezt, éppen csak a méhszáj felszínéről egy vékonyabb rész eltávolításáról lenne szó. Nem tudom, miért nem csinálták meg, hiszen nem tudhatják, vajon tényleg elmúlik-e az elváltozás. És a kolposzkópon volt-e elváltozás? A gyermekvállalással jó lenne megvárni a szövettant, hogy ne legyen gond a terhesség alatt. Ha úgy érzi, mutassa meg a leleteit másik orvosnak.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-22 09:19:19; Megválaszolva: 2010. február 22., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?