Erythroplakia

Tisztelt Doktor Úr!

Legutóbbi  nőgyógyáyszati vizsgálatomon az került a leletemre, hogy 5 Ft-nyi erythroplakia a méhszáj körül. Ez mit jelent pontosan? Jelent valami veszélyt az 1-2 éven belüli gyermekvállalásra? Van összefüggés a folyás és e között?

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rákszűrés témában

Kedves Hölgyem!

Az erythroplakia egy pirosas színű elváltozást jelent. Valószínű, hogy egyszerű cervicalisatio-ról van szó, ami azt jelenti, hogy a méhnyak jellegzetes sejtjei mintegy kikúsznak a méhszáj felszínére, ennek jellegzetes, pirosas megjelenése van, gondot nem okoz. Időnként járhat megnövekedett folyással, mert ezek a sejtek több nyákot termelnek. Amennyiben ez panaszt okoz, akkor lézerrel, vagy fagyasztással lehet megoldani. Amennyiben a rákszűrések rendben vannak, és nincs gyulladás, akkor nincs teendő. A gyermekvállalást nem befolyásolja.

Orvosával beszéje meg, hogy a fenti elváltozásról van-e szó.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 12., 15:27; Megválaszolva: 2009. július 12., 15:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma