Rákszűrés

Tisztelt doktor úr/nő.Kérdésem a következö a rákszürésem p 3  lett mit jelent ez valamiféle gyulladást? Mi okozza a gyulladást? És hogyan lehet kivédeni két gyermekem van a férjemmel már 7 éve eggyütt vagyunk eddig semmi gond nemvolt a rákszürésemmel.Irtak rá Celebrex kapszulát, Dermyc kapszulát, Betadine kűpot ezek jok? hejrehozzák? Ijenkor a férjem nem hordozo? Ha meggyogyulok nemkapom töle vissza?

Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rákszűrés témában

Kedves Hölgyem!

A P3-as citológiai eredmény azt jelenti, hogy vannak sejtek a méhnyakon, amelyek valamennyire rendellenesek. Leggyakrabban ezt gyulladás okozza. Ezt okozhatja pl. HPV is, amikor valószínű, hogy Ön is és a férje is hordozók, csak most valamilyen ok miatt aktiválódott a vírus. Amennyiben a rákszűrésben van HPV-re utaló jel, vagy ismételten P3-as eredményt kapna, akkor ellenőrzi kell ezt is. Emellett leggyakrabban valamilyen egyéb fertőzés (gombás, bakteriális) okozza az eltérést, erre kapta Ön is a kezelést. Amire figyelnie kell, hogy a Betadine-kúp után mindenképpen alkalmazzon hüvelyflóra-visszaállítást pl. Gynolfor tablettával, amiben lactobaccillus van, mert a Betadine kipusztít mindenfajta kórokozót, még a hasznosat is. Ezt nőgyógyászával, vagy háziorvosával írathatja fel receptre.

Ne aggódjon a férje miatt, hiszen ha pl. HPV okozza a panaszokat, akkor nemcsak Ön kaphatja el, de Ő is elkaphatja Öntől...

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 05., 11:59; Megválaszolva: 2009. július 05., 11:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45