• Húgyúti fertőzés és nyák a vizeletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő / Doktor Úr,
        három hónapos kislányomnak kétszer volt már húgyúti fertőzése (E.coli, klebsiella és citrobakter tenyészett ki). A legutóbbi kontroll alkalmával 1-2 fehérvérsejt volt az üledékben, illetve bizonyos mennyiségű nyákot találtak, mely a nephrológus szerint feltehetőleg hüvelyi eredetű. A következő kontroll előtt egy hétig betadine-os vízzel törölgetem a kislányt pelenkázáskor (a nephrológus utasítására). Kérdésem az, hogy a hüvelyből ürülő nyák mennyiben normális jelenség ilyen korban, mit lehet vagy kell-e valamit tenni ellene. Köszönöm.

        Urbán Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyuti fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A jelenség normális, az anyai hormonok kiürülnek a gyermek szervezetéből, ez okozhat nyákos váladékozást (sőt, időnként még menses jellegű vérzést is! ). Ezt nem tekintjük kórosnak, tennivalót sem igényel a dolog.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor


        Dr. Juhász A. Gábor
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 14:51:23; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: