• 1.,Felfázás; 2.,fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! A helyzet a következő hogy novemberben felfáztam,legalábbis arra utaló jeleket tapasztaltam->nagyon nagyon erős vizeletinger.  Kaptam 2 adag monural granulátumot meg egy canesten 6db-os hüvelytablettát. apanaszok megszűntek. Majd január végén ismét ugyan ez jelentkezett,éjjeli ügyeletre kellett menni,szintén a nagyon nagyon erős vizeletinger miatt,kaptam 2 adag monural granulátumot. A tüneteim megint elmúltak,volt vizeletvizsgálat is de negatív lett,ehhez azonban az is hozzájárul hogy éppen a tünetek után menstruáltam így a vizelet vizsgálatra csak az után került sor,és a monural pedig megszüntette addigra már a panaszokat ,gondolom a betegségre utaló bármi jelet is. Múlt héten szintén éreztem némi felesleges vizeletingert,de csak nagyon halványan,azt mondták ha érzem szedjek nospa-t, ez enyhitette is. Voltam urológusnál aki most csinált vizelettenyészetet (annak az eredménye nemsokára kiderül),és felírta nekem a gynoflor nevezetű hüvelytabletátt(6db) És most csinálok magamnak épp orvosi medveszőlő levélből teát...

        1,Na most ,ha ezt használom ártani nem árthat,rosszat ezzel nem csinálok ha használom? (mivel nem tudni azért pontosan mitől vannak már egy ideje a problémáim) 

        2,Ez a gyógyszer (és a tea esteleg) hatással van a fogamzásgátlótablettára?

        3, Az alkohol illetve az antibiotikum(ok) hatással van/vannak a fogamzásgátlóra(lyndinette20)? Annyi minden hallani erről...

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyuti fertőzés témában

        Kedves Hölgyem!


        A medveszőlő tea nem árt, sőt, kifejezetten ajánlatos a húgyúti betegségek kezelésében. Amire figyelni kell, hogy csak kúraszerűen lehet inni, több héten át már ártalmas lehet a csersav tartalma miatt.
        A vizeletvizsgálat egyértelműen ki fogja mutatni, milyen baktérium okozza a visszatérő panaszokat, így célzott antibiotikumos kezelést alkalmazhatnak, és erre az időszakra, meg az ezt követő 7 napra kiegészítő védekezési módszert kell majd alkalmaznia, mert valóban az antibiotikum gyengítheti a fogamzásgátló hatását. Nem így a tea, vagy az alkohol.
        Emellett a gynoflor nem tudom, vajon elég-e? Vannak-e olyan tünetei, amik hüvelyfertőzésre utalnak? Irritációra, viszketésre, folyásra kell gondolni, esetleg alhasi fájdalom is szóba jöhet. Érdemes lenne elmennie majd a vizelettenyésztés eredményével egy nőgyógyászati vizsgálatra, hogy ellenőrizzék nem-e egy fennáló nőgyógyászati fertőzés okozza a húgyúti panaszokat. Ha a vizeletből kimutatnak baktériumot, és gyógyszert is adnak rá, erről a nőgyógyászt is tájékoztatni kell majd, hogy ne legyen 2x felírva ugyanaz a gyógyszer. És igyon sok folyadékot, ez ilyenkor nagyon fontos.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-26 10:23:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés