Fogamzásgatlás

Szép estét! 46 éves nő vagyok 21 évvel ezelőtt masodik gyermekvállalás miatt nőgyógyászom APC rezisztenciát nézetett eléggé sok seprűvéna volt mar akkor a lábamon.Ennek eredménye74 lett orvosom azt mondta fokozottan hajlamos vagyok trombózisra így nem szedhettem tovább fogamzás gátlót terhességek alatt szúrnom kellett magam clexannal.De azt mondták hogy egyébként nincs szükség vérhígítóra .Most vérzés zavarral küzdök nőgyógyászom Levosert spirált javasolt.Azt mondta ami ebben van hormon ettől nem kell félnem a trombótistól.Szeretnék segitséget kérni fel merjem e rakatni ezt a spirált?

Dr. Kiss György válasza Fogamzásgátlás témában

Tisztelt Hölgyem !

Valóban ,nagyon kényes korban van. Jelen álláspont szerint a keringési rendszer és az erek állapota kizárja a hormonális fogamzásgátlás alkalmazásának minden formáját.

Tanácsom az lenne, hogy a hormonmentes spirál nyujtotta védekezési módot próbálja meg a jövóben.

Üdvözlettel:dr.Kiss.

Kérdés: 2021. december 16., 21:30; Megválaszolva: 2021. december 30., 12:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...
fogamzásgátló, majd 12 óra múlva...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tegnap (hétfő) este 8-kor vettem be a hétnapos tablettaszünet után az első tablettát, majd másnap (kedd) reggel...
Fogamzásgátlás
Jó napot! Érdeklődni szeretnék! Symicia fogamzásgátlót kezdek el szedni. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idő után lehet közösülni? Vagy...
fogamzásgátlás
Üdv! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy barátommal 1 éve vagyunk együtt. De nem történt meg az első szeretkezés....gondolkodtunk az...
fogamzásgátlás
Kedves Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne. Olyan fogamzásgátló tablettát szeretnék szedni, ami a legkevésbé hajlamosít a...