Fogamzásgátló tabletta hatékony e az esetemben

Tisztelt Doktor Úr!   Az Estelle nevű fogamzásgátló tablettát szedem már lassan 2 éve, problémamentesen. 2021.05.01-05.07 tartott a 7 napos gyógyszerszünetem, és 06.08 szombaton kellet az új levél első szemét bevenni. A gyógyszert minden nap 18: 00 körül veszem be.  A gyógyszer bevétele meg is történt, igaz egy kicsi később, 20: 00 óra után, viszont sajnos gyomorrontás és egy kevés alkohol közreműködése miatt 23: 00 óra környékén hánytam. Elolvastam a betegtájékoztatót, és aszerint jártam el, tehát 00: 00 környékén, amikor már teljesen jól voltam, pótoltam a szemet, egy külön erre az esetre fent tartott tartalék levélből (vészhelyzet esetére tartalékoltam el, sosem fordult még elő ilyen) . Az ezt megelőző napon, 06.07 pénteken voltam együtt a párommal, egyéb védekezési módszer nélkül. Azt szeretném megérdeklődni, hogy a Doktor Úr szerint van esély a teherbe esésre, alkalmazzak most valamennyi ideig kiegészítő védekezést, vagy valószínűsíthető hogy nem lesz probléma, mert egy teljes értékű gyógyszer szemet vettem még hivatalosan aznap, 12 órán belül? Gyakorlatilag mintha csak majdnem elfelejtettem volna bevenni az este folyamán, de aztán eszembe jutott és pótoltam. Aggodalmamra főleg az ad okot hogy egy nappal az incidens előtt voltam együtt a párommal, illetve hogy pont a levél első szeméről van szó. Azóta 05.09 vasárnap bevett gyógyszer után halvány rózsaszín elszíneződést vettem észre a wcpapíron, 05.10-én pedig barnás ürülést minden mosdóhasználatot követően. Nem erősen, de jelen van az elszíneződés. Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Fogamzásgátló tabletta hatékony-e az esetemben? témában

Tisztelt Hölgyem !

A hormonális fogamzásgátlás lényege, hogy a folyamatos tabletta szedéssel egy mesterséges hormonszint jöjjön létre a szervezetben, igy akadályozva meg, hogy a petefészkekben petesejt termelődjék.

Levele alapján az a véleményem, hogy helyesen járt el és igyekezett megoldani a "kényszer helyzetet"- remélhetőleg sikeresen. Tanácsom talán annyi csak, hogy bármilyen tabletta szedési zavar esetén 4-5 napig kiegészitő védekezés/ óvszer/ használata ajánlott.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. május 10., 14:03; Megválaszolva: 2021. május 18., 20:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Konizáció után
Miért ilyen erős görcseim vannak?
Jónapot Doktornő! Olyan problémam lenne. 7hónapja szültem meg a 3-4 gyerekeimet (ikrek) kb. 2hónapra rá megjött az első menzeszem szülésóta, azóta...
Metaplasia
Kedves Dr.Nő! A rákszűrés eredményem P2 -es negatív neoplasticus elváltozásra, viszont a vegyes baktérium és metaplasia be van jelölve. Kérdésem...
Fogamzásgátló abbahagyása
Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm első napján elkezdtem szedni a Belara fogamzásgátlót. Majd mikor elmúlt a vérzésem, 1 hét után újra volt...
Elmeszesedett 4,5 cm myomagöb
Üdvözlöm! 2 éve az életminőségemet rontó hasi panaszaim vannak. A jobb oldali hasfelem egy pontján a myoma nyomja a szerveimet. Vizelési székelési...