• Fogamzásgátló tabletta szedésének helytelensége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával kapcsolatban fordulok Önhöz: A fogamzásgátló tablettámat (a Mistral-t ) már körülbelül 4 hónapja szedem. A mostani szedésnél viszont sajnos figyelmetlen voltam. A levél utolsó héten az egyik napon elfelejtettem bevenni a tablettát. Ezt következő este pótoltam az aznapival. Majd ugyan azon héten 1, 2 vagy 3 (nem tudom pontosan) nappal később újra előfordult ez a baleset. Az akkor kifelejtett tablettát is pótoltam következő nap este az aznapival. Ezen hibák után szünet nélkül nekikezdtem egy újabb levélnek, melyet már 7 napja szedek folyamatosan gond nélkül. Ezen időszak alatt nem voltam együtt párommal, így a terhesség semmiképpen sem állhat fent! A kérdésem viszont az lenne, hogy mikor szeretkezhetünk legközelebb minden egyéb kiegészítő fogamzásgátlás nélkül? A jelenlegi levelem, az előző levélnél előforduló hibáim ellenére ugyan úgy védettséget ad? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Virág S. SMS kód: XJMQ

        Dr. Kiss György válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Kedves Virág! A fogamzásgátlás alapja a rendszeres, majdnem azonos időben bevett fogamzásgátló tabletta. A leírtak szerint Ön ezt a rendszerességet nem tudja betartani, pedig a rendszerességre fontos figyelni. A leírtak szerint már ma élhet sexuális életet veszély nélkül, de a jövőben ezen hibák elkerülése nagyon fontos lehet. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2018. január 14., 21:59; Megválaszolva: 2018. január 24., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben...
        Udvozlom, reflux es epes reflixom van. Tobbszor irtam. Most rettentoen nyom a mellkasom napot ota es fel vagyok fujodva es ettol aludni sem birok. Haziorvos motidint irt,hasmenesem lett. Laktoz erzekeny vagyok,igy a gyogyszereknek ez is fontos. Graviscot...