fogamzásgátló váltás

Tisztelt Doktor úr! 23 éves vagyok és egy éve szedek Altforelle fogamzásgátlót. Nem volt vele semmi problémám, a kezdeti súlygyarapodás is elhanyagolható volt (2 max. 3 kg) . Azonban szeretnék hormontartalmú spirált felhelyeztetni. Ennek leginkább a kényelmi szempont az oka, illetve az hogy a tabletta szedése óta narancsbőrös lettem annak ellenére, hogy rendszeresen sportolok, mozgok és odafigyelek a táplálkozásomra. Szintén a tabletta ellen szól, hogy noha keveset (napi 3-4 szál) de aktív dohányosnak mondhatom magam. Gyermektelen lévén érdemes a váltás? Az egyik hormontartalmú fogamzásgátlóról a másik hormontartalmú fogamzásgátlóra való átállás okozhat esetleges súlygyarapodást? A spirál megoldást jelenthet a narancsbőrre? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

† Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamzásgátló tabletta témában

Kedves Kérdező! A narancsbőr egy szöveti adottság és nincs köze a tablettához. A tabletták nulla kalória tartalmúak, hízást csak az okozhat, ami mást szájon át juttat szervezetébe. Ez ellenőrizhető, szabályozható. Bármely fogamzásgátló nem hizlaló hatású. Szülési szándék előtt nem javasolt a Miréna. Amúgy mindegy a hormon bejuttatási módja az esetleges mellékhatások keletkezésére.Javasolom: bevált szeretőt ne csaljunk meg jeligével maradjon a megszokott tabletta mellett, narancsbőrét kozmetikus tanácsolta krémmel kenje, ez a bagó mennyiség még nem számít, de egyéb okokból szokjon le, ha lehet. Amúgy egyik tablettáról át lehet váltani egy másikra a szünet végén, mintha a régi lenne.

Kérdés: 2016. január 06., 20:24; Megválaszolva: 2016. január 07., 10:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
1 szemmel több fogamzásgátló...
probléma mensturáció eltolásával
Kedves Doktor Úr! A nyaralásunk miatt el szerettem volna tolni a menstruációt, ezért tovább szedtem a tablettámat, viszont nem vettem figyelembe...
Elfelejtett fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Nő/Úr Yadine fogamzásgátlót szedek, már több mint 2 éve. Múlt héten elfelejtettem bevenni egy szemet. Ez volt a levélbe a 7....
belara- védettség
Tisztelt Doktornő/Úr! Mér 3-4 áve szedem a Belara gyógyszert, semmi panasz nincs rá. Február 15.-én vettem be az utolsó szemet, Ugymint eddig most...
Dienille
Kedves Dr. Nő/Úr! Nemrég kezdtem el szedni a Dienille nevű fogamzásgátló tablettát. Már bevettem rendesen egy egész levélnyit, tartottam a 7napos...