• fogamzásgátló váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 23 éves vagyok és egy éve szedek Altforelle fogamzásgátlót. Nem volt vele semmi problémám, a kezdeti súlygyarapodás is elhanyagolható volt ( 2 max. 3 kg). Azonban szeretnék hormontartalmú spirált felhelyeztetni. Ennek leginkább a kényelmi szempont az oka, illetve az hogy a tabletta szedése óta narancsbőrös lettem annak ellenére, hogy rendszeresen sportolok, mozgok és odafigyelek a táplálkozásomra. Szintén a tabletta ellen szól, hogy noha keveset ( napi 3-4 szál) de aktív dohányosnak mondhatom magam. Gyermektelen lévén érdemes a váltás? Az egyik hormontartalmú fogamzásgátlóról a másik hormontartalmú fogamzásgátlóra való átállás okozhat esetleges súlygyarapodást? A spirál megoldást jelenthet a narancsbőrre? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Fogamzásgátló tabletta témában

        Kedves Kérdező! A narancsbőr egy szöveti adottság és nincs köze a tablettához. A tabletták nulla kalória tartalmúak, hízást csak az okozhat, ami mást szájon át juttat szervezetébe. Ez ellenőrizhető, szabályozható. Bármely fogamzásgátló nem hizlaló hatású. Szülési szándék előtt nem javasolt a Miréna. Amúgy mindegy a hormon bejuttatási módja az esetleges mellékhatások keletkezésére.Javasolom: bevált szeretőt ne csaljunk meg jeligével maradjon a megszokott tabletta mellett, narancsbőrét kozmetikus tanácsolta krémmel kenje, ez a bagó mennyiség még nem számít, de egyéb okokból szokjon le, ha lehet. Amúgy egyik tablettáról át lehet váltani egy másikra a szünet végén, mintha a régi lenne.


        Kérdés: 2016. január 06., 20:24; Megválaszolva: 2016. január 07., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor úr! Ma vettem àt a rákszűrésem leletet, negatív,de be van ítélve, hogy zavaró lob. Az orvosom nem írt fel Rà semmilyen gyógyszert. Gond ez? Van olyan szer,ami alkalmazható Rà, vény nélkül kapható? Vârom vàlaszát!...
        Escapelle tabletta beszedése után egy héttel a vérzés megkezdődött. A tablette beszedésétől kezdve a mai napig változóan hőemelkedés, látási zavarok, gyengültség, gyenge barnás vérzés néha, alvási zavarok. Vérvizsgálat megtörtént,...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Pár napja hasfájás miatt elküldtek ultrahangra, ahol az egyik petefészkemnél egy cisztát találtak parovarialisan. A kérdésem az lenne, hogy ez mit is jelent pontosan és mitől alakulhat ki ez a ciszta? Előre is...
        Kedves doktornő/doktorúr! Holnapra van időpontom nőgyógyászatra. Soha nem volt nőgyógyászati problémám. Mindig rendszeres volt a mensesem, néha pecsételés, de tudtommal az normális. Mindig féltem a nőgyógyászoktól, így még soha nem...
        Tisztelt Doktornő! 20 éves unokahúgom a következő üzenettel fordult hozzám... A lábamon lévő kiütésekkel (vagy gyulladásokkal) sok helyen jártam. Voltam bőrgyógyásznál, aki 2 féle krémet írt fel, az egyik fertőtlenítésre szolgált...