Mell elváltozása

Tisztelt Dr. Pétervári László! Az elmúlt 1-2 évben alakulhatott ki, hogy a két mellem asszimetrikus lett. A bal oldali puhább és kicsit jobban lóg, ez nagyobbnak tűnik, a jobb oldali rugalmasabb és tömörebb és a mellbimbó mintha befelé állna. A szembetűnő különbséget csak most vettem észre és kértem már időpontot mammográfiára mert a mellrák tüneteként olvastam a fentebb leírtakat. Más okozhatja ezt ebben a korban (45)? Ha nem, akkor melyik stádiumra jellemző ez? Más tünetem nincs. Várom válaszát, Tisztelettel, K. Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a témában

A változó korhoz közeledve az ösztrogénszint nagy mértékben lecsökken, a tejtermelő mirigyek leállnak, a szövetek pedig zsugorodnak. Emiatt a mellek zsírállománya megnő, megváltozhat a méretük, kevésbé lesznek feszesek, és meg is ereszkedhetnek. Klimax után a mellméret akár egy egész számot is nőhet - leggyakrabban azok a nők tapasztalnak ilyesmit, akik meg is híznak ebben az időszakban. A mellméret asszimetria mindenkinél van,csak nem mindig feltűnő. A mellbimbó elváltozása és a teljes biztonság érdekében mindenképpen javasolt mammográfiás mell vizsgálat.Amennyiben az rendben van, eltérés nélküli az emlő,nincs ok aggodalomra.

Kérdés: 2021. január 11., 19:23; Megválaszolva: 2021. január 13., 22:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?