PCO áll ténylegesen a háttérben, ez az injekció jó erre?

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap voltam egy nőgyógyásznál, gyermekvállalás miatt , előző ciklusban szépen megjött mint szokott mindig...nov 14 én 30-31 napra de most először miután elmúlt a végén kis barnázás maradt azóta is..megmutattam az önszorgalomból készíttetett “gyermek vállalás előtti” vérképem, amit 2 hónapja csináltattam ciklus4. Napján éhgyomorra reggel 6 kor TSH: 1,628, Lh 3,57 U/L 2,12-10,88. FSH: 7,74 U/l 3,85-8,78. Prolaktin: 242 miU/L . Ösztradiol; 73,4 pmol/L 82,2-42. Progreszteron 1,8nmol/L 0,98-4,83 D vitamin folsav B12 tartományon belüliek inzulin 7,5 miU/L HCMa Ir 1,6 Glükóz 4,7 nmo|L annyit mondott rá még elfogadható.....! Majd megultrahangozott és a bal petefészkem nemis találta a méhem mögött volt a jobbra pedig azt mondta “lukacsos” és a 13.ciklusnaphoz túl kicsik a tüszők és ez PCO minden más kérdés nélkül diagnosztizálta nállam ezt majd kaptam egy Pergoveris 150NE nevű injekciót és keddre vissza rendelt uhra . Segítenétek , hogy ilyen esetben mit kell tenni diéta,mozgás,vitamin? Így nem lehet gyermekem? Semmit nem mondott igazából erről (PCO) illetve a barnázásra se? ? Nemtudom , hogy a barnázás lehet attól, hogy előző ciklusban ittam cickafarkot és palástfüvet vagy hogy ebben a ciklusban méhpempőt ettem, a méhpempőt menetközbe abba hagytam igazából erre se kaptam választ de feszült a mellem amíg szedtem azóta nem mióta abba hagytam 13 napot szedtem. köszönöm a segítséget, előre is, csatolok egy uh képet.

Dr. Pétervári László válasza PCOS témában

A leírt tünetek alapján PCO szindróma lehetséges. Az UH képet nem tudom megnyítni.

Ennek a kórképnek jellegzetes ultrahang képe van a petefészekben./számos apró kis tüsző/

Ezen kórkép esetén nincs peteérés,így alkalmas petesejt a megtermékenyítéshez.A megadott hormon vizsgálatból hiányzik az LH érték,luteinizáló hormon.Így hormonok alapján a PCO szindrómáról nyilatkozni nem lehet,valamint a ciklus 20-23.napján végzett hormon labor is szükséges lenne.

A PCO szindróma kezelése az alkalmazott injekcióval lehetséges.

Az alkalmazott füvek,méhpempő nem befolyásolhatja a menstruációt.

Tehát hormon labor után,ha szükséges gyógyszeres kezelés jön szóba.

Kérdés: 2020. november 28., 10:23 ;Megválaszolva: 2020. november 28., 22:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elmaradó menstruáció és a rák
Régóta már kb. 5 éve marad er a menstruációm, úgy hogy általában csak fél évente jön meg. Már régebb óta kivizsgáláson vagyok, de nem tudom...
További teendők polycystás ovariumok...
Tisztelt Doktor Úr! 16 éves lányomnak endometriozis gyanúja miatt mr vizsgálatot végeztek. A lelet alapján mindkét ováriumban számtalan...
PCOS, rendszertelen ciklus
Gyógyszerek
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyász orvos megállapította nálam a PCO nevű betegséget. Először voltam ennél az orvosnál, de érdeklődni szeretnék...
Menstruáció kimaradása 1 évig
Tisztelt Doktor úr! 1 éve nincs menstruációm, már több orvosnmál is megfordultam. Voltam hormonszint vizsgálaton, ami semmi szokatlant nem mutatott...