PCO áll ténylegesen a háttérben, ez az injekció jó erre?

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap voltam egy nőgyógyásznál, gyermekvállalás miatt , előző ciklusban szépen megjött mint szokott mindig...nov 14 én 30-31 napra de most először miután elmúlt a végén kis barnázás maradt azóta is..megmutattam az önszorgalomból készíttetett “gyermek vállalás előtti” vérképem, amit 2 hónapja csináltattam ciklus4. Napján éhgyomorra reggel 6 kor TSH :1,628, Lh 3,57 U/L 2,12-10,88. FSH :7,74 U/l 3,85-8,78. Prolaktin: 242 miU/L . Ösztradiol; 73,4 pmol/L 82,2-42. Progreszteron 1,8nmol/L 0,98-4,83 D vitamin folsav B12 tartományon belüliek inzulin 7,5 miU/L HCMa Ir 1,6 Glükóz 4,7 nmo|L annyit mondott rá még elfogadható.....! Majd megultrahangozott és a bal petefészkem nemis találta a méhem mögött volt a jobbra pedig azt mondta “lukacsos” és a 13.ciklusnaphoz túl kicsik a tüszők és ez PCO minden más kérdés nélkül diagnosztizálta nállam ezt majd kaptam egy Pergoveris 150NE nevű injekciót és keddre vissza rendelt uhra . Segítenétek , hogy ilyen esetben mit kell tenni diéta,mozgás,vitamin? Így nem lehet gyermekem ? Semmit nem mondott igazából erről (PCO)illetve a barnázásra se ???? Nemtudom , hogy a barnázás lehet attól, hogy előző ciklusban ittam cickafarkot és palástfüvet vagy hogy ebben a ciklusban méhpempőt ettem, a méhpempőt menetközbe abba hagytam igazából erre se kaptam választ de feszült a mellem amíg szedtem azóta nem mióta abba hagytam 13 napot szedtem. köszönöm a segítséget, előre is, csatolok egy uh képet. http://kepkezelo.com/images/6zxi7cxrq994affhuxtm.png

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a témában

A leírt tünetek alapján PCO szindróma lehetséges.Az UH képet nem tudom megnyítni. Ennek a kórképnek jellegzetes ultrahang képe van a petefészekben./számos apró kis tüsző/ Ezen kórkép esetén nincs peteérés,így alkalmas petesejt a megtermékenyítéshez.A megadott hormon vizsgálatból hiányzik az LH érték,luteinizáló hormon.Így hormonok alapján a PCO szindrómáról nyilatkozni nem lehet,valamint a ciklus 20-23.napján végzett hormon labor is szükséges lenne. A PCO szindróma kezelése az alkalmazott injekcióval lehetséges. Az alkalmazott füvek,méhpempő nem befolyásolhatja a menstruációt. Tehát hormon labor után,ha szükséges gyógyszeres kezelés jön szóba.

Kérdés: 2020. november 28., 10:23; Megválaszolva: 2020. november 28., 22:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?