PCOS, rendszertelen ciklus

Tisztelt Doktorúr! Ma van 7 napja hogy menstruáció helyett, csak pecsételő vérzésem, barnázásom van. Azt meg kell említenem, hogy PCOS betegségem van, így tudom hogy a rendszertelenséget ez okozza. Viszont ilyen még nem volt hogy már 1 hete barnázok és nem jön meg a menzesz. A barnázás akkor kezdődött, mikorra a menzeszt vártam. Mindig max 1 napig barnázás volt, aztán meg is jött. Menstruáció elött mindig érzékenyek a melleim és meg van a többi szokásos menstruációs tünet is. Most ezek sem jelentkeztek. Néha, enyhén érzek egy kis menstruációs görcsöt a petefészkemben és ennyi. Csináltam néhány terhességi tesztet is a biztonság kedvéért, de mind negatív lett. Nincsenek egyéb panaszaim. Nem fáj a szexuális együttlét és a vizelés sem. Az lenne a kérdésem, hogy ez is normális PCOS esetén, úgy hogy még nem tapasztaltam ilyet? Megjöhet a menzesz? Meddig tarthat ez a barnázás? Kell aggódnom, vagy ez teljesen normális PCOS esetén, és csak az alacsony sárgatesthormon miatt van amit a PCOS okoz? Válaszát előre is köszönöm! Üdv, Anett (23)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza PCOS témában

Kedves Kérdező!

Tünetei PCOS fennállása esetén sajnos előfordulnak, semmiképpen nem lehet terhes, ne költsön feleslegesen tesztekre. Ha a bármikori várt vérzésidőben mutatkozik" barnázás", egyelőre fogadja el vérzésnek, Ha nagyon elhúzódó lenne, jelentkezzen orvosánál. A PCOS legyen félévente ultrahangos ellenőrzés alatt!

Kérdés: 2021. február 12., 13:39; Megválaszolva: 2021. február 25., 08:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gyógyszerek
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyász orvos megállapította nálam a PCO nevű betegséget. Először voltam ennél az orvosnál, de érdeklődni szeretnék...
Menstruáció kimaradása 1 évig
Tisztelt Doktor úr! 1 éve nincs menstruációm, már több orvosnmál is megfordultam. Voltam hormonszint vizsgálaton, ami semmi szokatlant nem mutatott...
PCO-PCOS kapcsolata a...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! 15 éves koromtól kezdődően Lindynettet szedtem, többek között a rendszertelen ciklusaim miatt. 5 év gyógyszerszedés után...
PCO, peteérés hiánya
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy PCO-t állapítottak meg nálam és három Clostilbegyt-es kúra után sem reagálok a...
PCO? Sec. amenorrhoea, hirsutismus
Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Lányom ügyében érdeklődöm, mivel nem értett meg egy magyarázatot az orvosnál. Fogamzásgátló abbahagyása után hónapogig...