Gyermektervezés PCOs-sel

Tisztelt Doktor Úr! 2021 november vége óta tervezünk gyermeket a párommal, azonban PCOs vagyok. Ezzel már előtte is tisztában voltam, és a leleteim azóta sem mutattak mást. Úgy érzem azonban, hogy az évek óta tartó diéta és a sport (úszok, tornázok, balettozok, futok) nem segített. Az orvosom szerint súlyzós edzéseket kellene beiktatnom... Ez valóban javulást hozna? ... mert nekem még egy 1,5 literes palack megemelése is megterhelést jelent. Korábban szedtem Merckformin tablettát is, de a háziorvosom meg a leleteim alapján azt mondta, teljesen felesleges, ráadásul az arcomon, köldököm alatt és a mellbimbó körüli alig észrevehető szőrösödést fokozta. Bár az utóbbi időben már híztam egy kicsit, 48 kg-ról 54 kg-ra, túlsúlyosnak nem mondanám magam. A menstruációm továbbra is rendszertelen. Az idei évben: 50- (6) -3- (7) -17- (7) -3- (6) -23- (7) -5- (7) -14- (8) -10- (4) -12- (7) -40 --> zárójelben a vérzések napjainak száma A leleteimet mellékletben csatoltam. Az eredmények alapján milyen kiegészítő terápiát tehetnék még meg, hogy végre az állapotom javuljon és gyermekáldásra kerülhessen sor? Köszönettel Gabriella

Dr. Tekse István válasza PCOS témában

Kedves Gabriella!

A kg-hoz nagyon fontos bárkinél, hogy hány cm magas, így lehet megmondani, hogy rendben van-e súlya.

Mellékelt leletet nem találtam, de úgy gondolom, hogy ha a probléma már régebb óta nem megoldott, akkor leletekkel együtt komplett nőgyógyászati és endokrinológiai kivizsgálás javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. augusztus 05., 19:23 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 19., 12:26
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
polycystás ovarium syndromával lehet...
2014.06.16 án voltam nőgyógyászatnál mert 6 hete késik a menszeszem, mindent rendben találtak, de polycystás ovarium syndromát találtak.kaptam...
Terhesség PCO alatt
Üdvözlöm! PCOS betegséget diagnosztizáltak nálam tavasszal, mindkét petefészkem tele volt cisztákkal. Azóta volt egy laparoszkópiás drilling...
Suprefact injekció
Tisztelt Doktor Úr, lombik program GnRh-shoprt protokoll során a javasolt napi gyógyszereim: Suprefact injekció (0,5 este), Rekovelle (14) és Menopour...
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...