Elképzelhető hogy pcos szindrómám van?

Tisztelt Doktor úr! Régóta fennálló problémával fordulok Önhöz. Kb. 14 éves korom óta küszködtem menstruációs zavarokkal, gyakran hónapokig sem volt vérzésem, s ha volt is hosszadalmas és fájdalmas. 18 éves koromban az akkori nőgyógyászom ajánlására kezdtem el fogamzásgátló tablettákat szedni (volina) , melyek szedése sikeresen rendszerezte a havi vérzéseimet. 4 év gyógyszerszedés után a mostani nőgyógyászom szünetet javasolt. Decemberben el is fogytak az utolsó szemek. Azóta már eltelt 6 hét, és semmi jele annak, hogy meg fog jönni. Terhesség gyanúja már kizárva. Reménykedtem benne, hogy küszködésem a problémával megszűnt, de ez egyáltalán nem így történt. Az elmúlt hetekben fura fehér színű és elég nagy mennyiségű szagtalan habzó valamint zselés anyag távozott a hüvelyemből. Lehet hogy ez csak egy tisztulási folyamat a gyógyszerszedés után? Valamint a meg nem jövő menstruációm hátterében állhat policisztás petefészek betegség? Van okom aggodalomra? Előre is köszönöm válaszát! Köszönettel: B.Erika

Dr. Kiss György válasza Elképzelhető hogy pcos syndromám van? témában

Tisztelt Hölgyem!

A folyás miatt kenetvétel javasolt a folyás okának tisztázása céljából. A PCO gyanu miatt pedig hüvelyi ultrahang vizsgálat és laboratóriumban pedig Inzulin resistentia vizsgálat.

A folyás és a PCO nem függ össze, a levelében leirtak alapján a PCO gyanu felmerülhet éedemes tisztázni.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 28., 22:00; Megválaszolva: 2016. január 29., 10:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus
Nőgyógyászati lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Nőgyógyászati vizsgálaton a következő eredményt kaptam: Kolposzkópos képen 10 és 2 óra között tagoltság látható. A...