Női bajok

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fél éve megváltozott a menzeszem, 23-25 naposak a ciklusok, és 4 napig tart a vérzés. Kb. fél éve volt egy vesekövem, és azóta... nem tudom, köze van a kettőnek egymáshoz... Viszont több, mint 10 éve a menzesz előtt 2 héttel megduzzadnak a melleim, migrénem van, rettenetesen ideges vagyok, hangulatváltozásom van, de a legrosszabb, hogy folyamatosan csomók vannak a mellemben, amelyeket kivettek, vagy eltünt, vagy másik jött.. de mind jóindulatú volt. Hormonokat még nem vizsgálták. Ha kevesebb lenne az ösztrogén, nem lennének ezek a problémák? Viszont a hormonkezelés is rákot okoz? Tisztelettel, Rita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a rendetlen vérzés témában

Kedves Rita! A világon sokféle bajt hormonálisan kell kezelni a panaszmentességhez és természetesen ez nem provokálhat rosszindulatúságot. Vérzésváltozása és mellproblémája egyaránt lehet hormonfüggő, ezért egy endokrinológussal való konzultáció lenne a legjobb. Nem az ösztrogén a ludas, ennél összetettebb összefüggésű a hormonális háttér.

Kérdés: 2020. szeptember 09., 22:29; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 16:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?