• elhúzódó vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Elhúzódó bő vérzés miatt (14.nap) orvosom Ergam cseppet (3x20 csepp) és Exacyl tablettát (2x1) írt fel. Ezeket 2. napja szedem, de nem csökkent a vérzés. 4 nap múlva megyek vissza. Emelhetem az adagokat addig? Hogyan? Mennyi idő alatt kell hatniuk? Köszönettel,

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rendetlen vérzés témában

        Kedves Kérdező! Életének úgynevezett menopauza előtti szakát (éveit) éli és ekkor már gyakrabban van a petefészek és agyalapi mirigy eddigi pontos összhangja között kisebb zavar, ami petefészek hormontermelés eddigi pontosságát és ritmusát rontja. Ennek a tüneti megjelenése a vérzés különböző rendetlensége. Mindenképpen hüvelyi ultrahangos vizsgálattal meg kell nézni, milyen vastag a hormonhatásra kialakult méhnyálkahártya, mint a vérzés forrása. Azt hormonon hatású gyógyszerekkel rendezni lehet. Az Ergam csepp nem oldja meg, legfeljebb csökkenti a vérzést. Az Exacyl csak az alvadást javítja. Mindkettő tünetet kezel csak, nem okot. De ultrahanggal kiderülhet, esetleg mióma vagy polyp is mint vérzés ok.Gyógyszer adagot ne emeljen. Irány az ultrahang. Ne vérezzen sokáig, utólag nehéz a vérképet rendezni.A nem jól beállított hyperprolactinemia is lehet befolyással a vérzésére.


        Kérdés: 2020. február 14., 17:15; Megválaszolva: 2020. február 15., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: