• Dalacin c 300mg Tabletta, Hosszan tartó menszeszre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Dr! Olyan kérdésem van hogy 4.napja voltam Nőgyógyásznál, és a hosszantartó menszeszemre kaptam a Dalacin C 300mg tablettát. De semmitem sem hatott úgyan úgy vérzek. Egy hetet mondott, hogy ha nem múlik menjek vissza de már csak a holnapi adagom van és el fogyott. Ön szerint jó gyógyszert kaptam? Hasam is fáj ezt is jeleztem neki. Mennyi idő amíg hat a gyógyszer? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rendetlen vérzés témában

        Kedves Kérdező! Nem értek egyet a gyógyszerválasztással. A Dalacin antibiotikum, alkalmazása gyulladásos eredetű vérzés feltételezésénél lenne indokolt, de az ön vérzésrendetlensége valószínűleg hormonális apró hiba eredménye. Hüvelyi vagy hasi ultrahangos vizsgálat lenne javasolt, ennek negativitása esetén akár átmeneti fogamzásgátló szedésével rendezhető lenne gyógyszeresen a probléma.Nem kell több Dalacint szedni, de az általa esetleg provokált gyakori hüvelygomba megelőzésére használjon el egy dobot hüvelyi protexint, recept nélkül a patikus javasol majd


        Kérdés: 2020. március 24., 20:45; Megválaszolva: 2020. március 26., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: