Nőgyógyászati probléma

Kedves Doktornő/Doktor úr! Évek óta visszatérő problémával küzdök. 32 éves leszek, van már egy gyermekem. Úgy. 20-as éveim elején jelent meg először ez a probléma nálam és azóta hol jelen van az életemben, hol elmúlik. A külső nemiszervemet érintő gyulladásról vagy fertőzésről lehet szó. Azért így fogalmazok mert több orvosnál is jártam már, de szerintem eddig senki nem találta el hogy mi a baj. A kisajkak és a nagy ajkak között minden nap begyullad, bepirosodik, őrülten viszket és valamilyen enyhe folyadék, váladék képződik. Tudom, ez így leírva nem túl bizalomgerjesztő, de sajnos így van. Ez a folyadék néha teljesen átlátszó, néha “klasszikus” fehér, túrós. És ez a probléma minden napos, évek óta velem van. Egy rövid időszakot leszámítva, amikor terhes voltam, akkor teljesen elmúlt. 3 féle kezelést kaptam már rá. Először pimafoucort krèm+lactobactillus, később macmiror kúp+gynofluor, majd nemrégiben használtam Gyno-pevaryl kúpot, fluconer kapszulával. Utána ismét gynofluor. Első kezelésem kb 22-23 évesen volt, második már többször volt az elmúlt években. Sosem használt igazán. Harmadikat most pár hónapja alkalmaztam. Közben persze canesten kúpot is próbáltam a sok év alatt, amikor fel-fel bukkant a dolog. Semmi nem segitett jelentősen. Egyedül a pimafucort amit mai napig használok, de minden nap kell, hogy valamennyit enyhítsen. Szerintem ez így viszont már tarthatatlan. Már többször kértem az orvosomat, és a korábbi orvosomat is, hogy vegyen kenetet, de erről mindig lebeszéltek. Mondván, hogy nincs értelme, mert nem ad ugysem eredményt. Viszont nekem kóros hüvelyi folyásom egyáltalán nincs, sem igazából kellemetlen szag. Csak ezen a területen tér vissza a fertőzés nap mint nap. Pedig természetesen minden nap tisztálkodom, nem hordok szük alsóneműt, alig eszem édességeket, Mit tegyek? Menjek el máshová ahol levetetek egy kenetet? Kicsit aggódom, hogy már mindent kipróbáltam amit lehet és nincs megoldás a bajra.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza visszatérő vulvitisz témában

Kedves Kérdező! Nem hüvelykenetet kéne levenni, hanem onnan, kintről tenyésztésre a váladékból.Akkor kiderül a kórokozó fajtája és az is, hogy milyen gyógyszerre reagál legjobban. (rezisztencia vizsgálat) . Eddig gombaellenes gyógyszereket kapott, de szájon át szedendő gombaellenes gyógyszert is használt? (Diflucan, Mycosist Gyno) A mindennapos Pimafucort hosszú távon nem javasolt, a benne lévő kortikoid tünetcsökkentő, de rontja a szövet védekezését, csökkenti az ellenállását. Én híve lennék az orvosváltásnak ennyi küszködés után.

Kérdés: 2020. augusztus 27., 13:48; Megválaszolva: 2020. augusztus 31., 13:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Barnás folyás, Pcos
Tisztelt Doktorúr -nő! Pcos-em van, 4hónapja volt az utolsó menstruációm, körülbelül 3 napja barnás folyásom van (tobbszor is előfordult, kúpot...
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt Doktor úr! Április-május óta nőgyógyászati problémákkal küzdök. Először egy komoly bakteriális-gombás-gyulladásos problémám volt...
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek