• Nőgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr! Április-május óta nőgyógyászati problémákkal küzdök. Először egy komoly bakteriális-gombás-gyulladásos problémám volt, rákszűrésen Candida kimutatható volt, minden más negatív lett. Ekkor kaptam antibiotikumot, hüvelykúpot, krémet is (CNM hkúp., Diflucan, Sumamed). Egy kicsit jobb lett a dolog, de még sokszor éreztem viszketést, érzékenységet. Ezután kaptam Macmirort, Lactinelt és Pimafucort krémet. Ettől már sokkal jobb lett, de valami még mindig nem volt az igazi. Menstruációs ciklusnál volt hormonvizsgálatom is, ott minden rendben volt. Ezután következett a Ftorocort krém, amit akkor kellett használnom, ha úgy éreztem gond van. Az első használat után még a bőröm is bepirosodott tőle. 4 napja a nőgyógyász azt mondta, ha nem mondom, hogy érzékeny Ő azt mondja nincs gond, látványra, tapintásra minden ok. Csinált tenyésztést és azt mondta addig is használjam a Vitagin C krémet. Először úgy tűnt jó is lesz tőle, de a 4. napon bekeményedett jobb oldalon a kisajkam, fáj és kicsit viszket is. Sajnos ez visszatérő probléma, máskor is volt már, hogy jobb oldalt így bekeményedett, ilyenkor kisebb is lesz. Tudna segíteni, hogy ez mitől lehet? Előre is köszönöm! Üdv, A.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a visszatérő vulvitisz témában

        Kedves Kérdező! Az egészséges hüvelynek van egy nagyszerűen kialakult védekező képessége, amely lényege, hogy a hüvelyhám leváló legfelső sejtjei glikogén tartalmából a milliárdszám jelen lévő tejsav baktériumok egy kifejezetten erős savas anyagot, tejsavat készítenek. Ebben semmi más kórokozó, baktérium, vagy gomba nem él meg. Az első nagy hatású gyógyszerekkel ezek a hasznos baktériumok azonnal kipusztultak, akkor kellett volna rögtön visszatelepíteni őket, úgynevezett hüvelyi protexinekkel.(Ilyen a Vitagin C is, utóbb használva).De ha van még kórokozó, önmaga nem oldja meg. Használja tovább a tenyésztés érkeztéig, ha van kórokozó, célzott gyógyszert kapjon még, de mellette és utána egy ideig napi protexin, (sokféle kapható)majd ha jobban van másnapi majd heti kétszer protexin maradjon hosszú távra, hogy a hüvely visszaalakított önvédő képessége maximális legyen. (Minden antibiotikum kúra, torokfájásra, hólyaghurutra stb.)árt a hüvelynek a leírt módon, ezért mindig érdemes protexinnnel kombinálni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 17., 23:34; Megválaszolva: 2019. augusztus 21., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: