• Barnás folyás, Pcos

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktorúr -nő! Pcos-em van, 4hónapja volt az utolsó menstruációm, körülbelül 3 napja barnás folyásom van ( tobbszor is előfordult, kúpot kaptam rá és antibiotikumot, de 2 havonta visszatérő probléma) nincs szaga, de nagyon kellemetlen, és elég bő folyás, emellett fel vagyok puffadva is. Nincs etvagyam es nagyon le vagyok fogyva, rossz a közérzetem. A fogamzasgatlot 10honapja hagytam abba. Aktív szexuális életet élek, de ez sajnos befolyásolja a nemi életemet is és nem tudok miatta szexelni a párommal. Sajnos orvoshoz sem tudok menni, mert meg egy hetig nyaralok, esetleg van valami ami enyhítené ezt a tünetet? Milyen megoldást lehet erre találni hogy végleg abbamaradjon a folyás es ne legyen visszatérő probléma? Előre is köszönöm szépen.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a visszatérő vulvitisz témában

        Kedves Kérdező! Bár4milyen gomba vagy baktérium ellenes gyógyszereket kapott,azokra azonnal elpusztulnak a hüvely védő tejsav baktériumai is és a védtelen hüvelybe azonnal beköltözhet elszaporodni bármilyen kórokozó és az egész kezdődik elölről. Ezért bármely gyógyszer kúra után használjon recepvisszatérőt nélkül kapható hüvelyi protexint, sokféle van ma már. Ebből induláskor naponta egyet 4-5 napig helyezzen fel, majd másnaponta 4-5x végül hetente kétszer, később heti egyet. Így maximális védekező képessége marad természetesen a hüvelynek, mert védő tejsavbaktériumok milliárdjait juttatja ve táptalajostól hüvelyébe,Ez a természetes védekezőképesség. De ha jelenleg vélhető, hogy van tünetet létrehozó kórokozó is hüvelyében, előbb írasson fel CNS nevű 10 kombinált kúpot, bár5milyen kórokozóra hatásos és csak ez után indítsa a protexint.Nem lesz többé hüvelyi panasza.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 22., 09:13; Megválaszolva: 2019. augusztus 24., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: