keresztcsonttörés-szülés

Kedves Doktor Úr/Nő! 8 hete szültem, természetes úton 36+3 hétre, Edával. Minden simán ment, igaz az Eda 3x-ra sikerült, és az első kettőnél éreztem hogy a jobb csípőm felé sugárzik, valószínűleg ideget szúrtak. 3-4.napon kezdődött a jobb oldali fájdalom, amit említettem a szülésemnek, azt mondta valószínűleg a fellazult szalagok miatt van, én az Edát hibáztattam. 6.napon alig tudtam lába állni, hogy a korházból haza jöjjek. Mivel gondoltam idegi dolog így terheltem, próbáltam mászkálni vele, nyújtani. Majd kicsit enyhült 4 hét után, a 6.héten elmentem neurológushoz mert csak nem múlt el. Ő irányított Mr vizsgálatra mert idegi elváltozás nincs. 7 hét után megtudtam az Mr alapján, hogy eltörött a keresztcsontom (az Mr leletet csatoltam) . A kérdésem, hogy ez szülés közben hogyan történhetett, ennyire nagy lett volna a baba feje? (3110gr volt 54cm) . Ezek után szülhetek természetes úton? Mikorra várható a gyógyulás, összeforrás? Most a 8. hétnél tartok, de a fájdalom megint erősödik, már nem tudom pihenjek e vagy inkább mozgassam (vagy lehetséges hogy elmozdul a törés)? Ortopédushoz 1 hét múlva megyek, illetve magán úton egy Dexa vizsgálatra. Mr lelet egy részét tudtam csatolni, a végén ez a leírás található: A sacrum jobb oldali massa lateralisaban dislocatio nélküli törés és acut/subacut oedémás átépülés. A bal oldali SI ízületben kis területen gyulladásos jelek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A sacrum,keresztcsont szüléskori törése ritkán előfordulható szövődmény. A keresztcsont törésének kezelése egyéni szinten történik (a sérülés és a kapcsolódó szövődmények összetettségétől függően) . A fájdalomcsillapítóként szájon át szedhető és intravénás injekciókat alkalmaznak. Az injekciókat beinjektálják a gerinc-csatorna vagy a sacroilia-csatorna üregébe. Nem szteroid gyulladásgátló szereket használhat kenőcsök, rektális kúpok formájában. A gyógyulás időtartama 2 hét és 3 hónap között van. Ha a törés stabil (egyszerű) , akkor a minimális időtartam szükséges. De minden esetben a páciensnek be kell tartania az ágy pihenését. Csak a kezelőorvos engedélyével lehet felkelni és ülni.

Teljes gyógyulás után a hüvelyi szülés nem kizárható.

Ortopédus felkeresése tanácsos.

Kérdés: 2019. szeptember 01., 14:47; Megválaszolva: 2019. szeptember 01., 18:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
mennyi az esély?
TISZTELT DELI TAMÁS! EZT NEM NAGYON ÉRTEM HOGY ÁTVÁNDOROLHAT! HA EL VAN ZÁRODVA! HA ÁT IS VÁNDOROL AKKOR AZ NEM MÉHEN KIVÜLI LESZ? LEIRNÁ...
Kérdés
Tisztelt Doktor Nő! Én vagyok az a kétségbeesett 24 éves lány aki nagyon szeretne babát de még nem jött össze.Október 13-án írtam Dr. Sápy...
Véres nyák 2
Azt elfelejtettem írni, hogy korábban a bal petevezeték gyulladása miatt műtétet javasoltak volna... lehet hogy amiatt van a rózsaszínes nyák néha?
Norcolut
Tisztelt Doktonő/Doktorúr! A nőgyogyászom menstruációs zavarokra felírta nekem a Norcolut nevű gyógyszert. Elvileg fél évig kellett volna...