• Mégnyakrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! P3 nem meghatározható (ASC-US) típusu cytológiai leletem készült lassan egy éve. Készültek kiegészítő tesztek is (felfázásra panaszkodtam) - Gardnerella (kúpot kaptam, ami használt is) illetve dyspláziás sejtek. Ilyenkor kértem ki első fogamzásgátló gyógyszerem, ami elsőre megfelelő. Sajna ennek a leletnek egy éve, de én ma a véletlen keze alá kerültem és odaadták (mert, felnőtt nőgyógyászhoz kell átmennem) és további vizsgálatokra küldtek. A kérdésem, hogy a lelet még is mit takar? Illetve súlyosbodhatott? Az ég világon semmilyen panaszom nincs, partnereim nem válogaton, mindig ezzel akartam a tömegből kitünni. Talán a panaszom annyi, hogy gyakori a folyásom. Már bánom, hogy nem foglalkoztam vele, soha nem fogtam fel ennek a súlyát, de most megijedtem. Így az Ön véleményére lennék kiváncsi. Esetleg rák lenne? Ha igen, gyermekem lehet még? Köszönöm szépen!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a cytológia témában

        Kedves Kérdező! Ugyan férfinek van megjelölve a kérdésíven, feltételezem, elírás. A kérdésre: Egész életében évi egyszer panaszmentesen is kötelező a jövőben a szűrővizsgálat. A leírt lelet hibák gyakoriak, ne rettegjen, csak azt jelentik, hogy valószínűleg kórokozó okozta régebbi gyulladás volt a méhszáj hámon A kontroll kenetben talált jelen kép a lényeg. A rák veszélye a méhszájon későbbi évtizedek fenyegetettsége. Szüljön mielőbb és sokat.Ha a kontroll kenetben problémája van ismét, írja meg.


        Kérdés: 2019. február 04., 22:44; Megválaszolva: 2019. február 08., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: