Mégnyakrák?

Üdv! P3 nem meghatározható (ASC-US) típusu cytológiai leletem készült lassan egy éve. Készültek kiegészítő tesztek is (felfázásra panaszkodtam) - Gardnerella (kúpot kaptam, ami használt is) illetve dyspláziás sejtek. Ilyenkor kértem ki első fogamzásgátló gyógyszerem, ami elsőre megfelelő. Sajna ennek a leletnek egy éve, de én ma a véletlen keze alá kerültem és odaadták (mert, felnőtt nőgyógyászhoz kell átmennem) és további vizsgálatokra küldtek. A kérdésem, hogy a lelet még is mit takar? Illetve súlyosbodhatott? Az ég világon semmilyen panaszom nincs, partnereim nem válogaton, mindig ezzel akartam a tömegből kitünni. Talán a panaszom annyi, hogy gyakori a folyásom. Már bánom, hogy nem foglalkoztam vele, soha nem fogtam fel ennek a súlyát, de most megijedtem. Így az Ön véleményére lennék kiváncsi. Esetleg rák lenne? Ha igen, gyermekem lehet még? Köszönöm szépen!

† Dr. Szalóczy Péter válasza cytológia témában

Kedves Kérdező! Ugyan férfinek van megjelölve a kérdésíven, feltételezem, elírás.

A kérdésre: Egész életében évi egyszer panaszmentesen is kötelező a jövőben a szűrővizsgálat. A leírt lelet hibák gyakoriak, ne rettegjen, csak azt jelentik, hogy valószínűleg kórokozó okozta régebbi gyulladás volt a méhszáj hámon A kontroll kenetben talált jelen kép a lényeg. A rák veszélye a méhszájon későbbi évtizedek fenyegetettsége. Szüljön mielőbb és sokat.Ha a kontroll kenetben problémája van ismét, írja meg.

Kérdés: 2019. február 04., 22:44; Megválaszolva: 2019. február 08., 10:53

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Kóros laphámsejt elváltozás
Mit jelent?
A napokban kaptam meg postán a nőgyógyászati cytológiai eredményem. Korábbi eredményeim mindig: cyt: 11, P: P1, TBS: B1, The: T1 volt, azonban a...
p5-ös kenet
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Megjött a kenet vizsgálat eredménye és p5-ös lett +hpv gyanú. Műtétre és szövettani vizsgálatra lesz szükség de...
Cytológiai eredmény
Tisztelt dr. Úr! Magán úton mentem nőgyógyászhoz a tünetek miatt is(folyamatos vérzés) . Január 7-én kaptam meg a cytológiai eredménye. Az...
Citológiai eredmény
Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van...