fogantatás lázasan okozhat bajt a magzatnak?

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném tudni, hogy ha az együttlét-fogantatás idején a nő lázas, esetleg vírosos beteg, az okozhat-e gondot a leendő magzatnál? Hétfő estétől volt lázam, kedd reggel az ovulációs teszt pozitívnak tűnt, kedd este voltunk együtt a férjemmel. Hétfőn este egy Algopyrint és egy Iboprofent, kedden este még egy 400mg-os Ibuprofent szedtem be. Meg tud ilyen körülmények között foganni a magzat és ha igen, akkor lehet-e bármilyen problémája a betegség, láz miatt? Szükséges lenne esemény utáni tablettát bevenni? köszönettel, Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza fogantatás lázasan okozhat bajt a magzatnak? témában

Tisztelt Hölgyem!

A tudatos családtervezési személetbe a lázas állapot sehogy nem illik bele.

Egyben, lehetetlen megmodani, hogy a lázas állapot milyen kedvezőtlen hatást gyakorol a fogantatásra illetve a magzat későbbi fejlődésére, az esetleges virusos megbetegedést nem is hozom szóba.

Mindezek után az esemény utáni tabletta az Ön döntésétől függ!

Nem akarom magára hagyni, hiszen a PCOS miatt gondolom elég problémája volt idáig is, de nem terjed ki a kompetentiám, hogy az elmondottak

után rábeszéljem az esemény utáni tabletta bevételére / annak is van elég mellékhatása /. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. július 15., 18:07; Megválaszolva: 2015. július 15., 21:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes
ASC-H negatív HPV-vel
Kedves Doktor úr! 2019. augusztusában ASC-H lett a rákszűrésem eredménye, kolposzkópia: ép hám, kóros nem látható. Orvosom javasolta, hogy...