Lehetek én anyuka? (anita)

Jó napot kivánok! -olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy babát szeretnénk a párommal, 17 éves korom óta szedem a tri-regol fogamzásgátló tablettát idén abba hagytam májusba. Mikor múlik el a gyógyszer hatása, illetve én 2013-ban voltam már terhes, de meghalt bennem 12 hetesen a magzat ez mennyire befolyásolhatja, hogy esetleg nehezebben vagy akár nem is lehet babám? Milyen vizsgálatok vannak amivel kiderithetem, hogy esetleg nem velem van a baj? Mik azok a módszerek amivel minél hamarabb teherbe lehet esni? Válaszát köszönöm elöre is! Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Lehetek én anyuka?/anita/ témában

Kedves Anita!

Ha májusban hagyta abba a tabletta szedését, akkor már nem kell várnia, a "nemkivánatos" hormonmennyiség már kiürült szervezetéből. A fogantatás legnagyobb valószinüsége a két menstruáció közötti idő közepén / kb 11-14 nap/ van. Ekkor valószinü a peteérés.

Éljen nyugodtan és tervezzék a babát, de ha ebben az évben nem sikerül, akkor érdemes orvoshoz fordulni / nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang, hormon meghatározás / és a férj is vizsgáltassa ki magát!

Üdvözlettel: dr. Kiss.

PS: a 12 hetes elhalás/ missed ab / előfordulhat, de kicsi a valószinüsége, hogy ismétlődik, ettől még lehet anyuka.

Kérdés: 2015. október 07., 07:51; Megválaszolva: 2015. október 07., 17:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Barna folyas
Kedves Doktor ur! 38 eves no vagyok es 2 hete idoben megjon. a menstruacio a megszokott iseig tartott, viszont kb. a menstruacio 12. napjatol par napja barna...