• Lehet babám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr/doktornő! Szeretnék véleményt kérni a leletemről: Rendes nagy uterus anteflexioban. Méretei: 71x44 mm. A hátsófalban a corpus cervix határhoz közel egy 13x12 mm-es kerek képlet, mely az endometriumot bedomborítja. Endometrium: 10 mm-es. Mobilis uterus. Az endometrium-myometrium határ éles. A myometrium homogénen hypoechogén. A mellső és a hátsó myometrium vastagsága megegyezik. Az endometrium folliculáris fázisban. Benne kóros nem látható. A cervix homogénen echogén. Mko ovárium szabályos szerkezetű. Szabad környezet. Douglasban kevés folyadék látható. A 3D coronális síkban a méh szabályos szerkezetű. A fundusban a myometrium serozális felszíne folytonos, rajta behúzódás nem látható, a hátsó falban látott képlet mely myomának megfelelhet az endometriumot bedomborítja. A fundusban a tubasarkok távolsága: 34 mm. A kérdésem az lenne, hogy ez akadályozza a teherbeesést? Nekem azt mondták nem, mert kicsi de én ebben nem vagyok biztos. A választ előre is köszönöm! :)

        Dr. Kiss György válasza a Lehet babám ? témában

        Tisztelt Hölgyem! Az ismertetett lelet alapján az endometriumot bedomboritó 13x12mm-s corpus cervix határon elhelyezkedő képlet valóban csekély valószinüséggel akadályozhatja meg a fogamzást. Ennek ellenére tanácsom az, hogy amennyiben a fogantatás 6-9 hónapon belül nem következne be, akkor hysteroscópos / méhüreg állapotának, corpus-cervix határnak pontos megállapitása végett/ vizsgálatot javasolnék. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. május 27., 15:56; Megválaszolva: 2020. május 28., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: