Konizáció és ha igen, hogyan?

Tisztelt Doktor Úr (Nő) Kedvesemnél a novemberi citológia: P3; LSIL (ASC-H) , lapham metaplázia, HPV gyanu. Kórházi orvos javaslata konizáció. Vissza a régi orvoshoz. Szerinte még nem kell műtét, HPV tipizálás. Eredménye: 11, 31 Újabb citologia ápr.2 Telefomon az orvos közölte, P3, igy műtét. Postán megkaptuk az eredményt: Kenet értékelése korlátozott, citolysis, autolysis, zavaró mértékű vér. Gyulladás, vegyes baktériun, kezdődő atrophya. Méhnyak: beginus sejtelváltozás. Újra hívtuk az orvost, aki közölte, hogy ez egy nem rossz eredmény, de a gyulladás miatt kell a műtét! Rendben, de szemelyes okok miatt helyi érzéstelenitésben akarjuk. Orvos: "akkor keressünk magunknak másik orvost! " Most akkor fontos a műtét, vagy csak akkor, ha úgy csináljuk ahogy Ő akarja? Válaszát, esetleges tanácsát előre is köszönjük!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csősz György válasza konizáció témában

Műtét kell, de az anaestesiát bizzuk az orvosokra. Ha nem alszik a beteg, olyan mint az inkvizíció során a kínzások. Ilyet ne akarjanak. Bizzanak az orvosba, ha az altatást javasolja akkor az kell. Neki mindegy, nem neki fáj, tehát nem érdeke a valótlant és a rosszat javasolni.

Nem is értem, hogy önök mint laikusok mért akarnak olyat eldönteni amihez nem értenek!

Jó lenne november óta nem húzni az időt mert aztán bajok is lehetnek. Most már mindjárt május van.. Az fél év. Ennyi idő alatt a daganatot megelőző állapotból akár már kész daganat is lehet!

Kérdés: 2015. április 18., 09:42; Megválaszolva: 2015. április 19., 11:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés