2. Konizáció

Üdvözlöm! Annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire szoktak jól sikerülni a 2. konizációk? Nekem 1 hónapja volt az 1., a szövettani eredményen magasabb konizációt javasoltak, mert nem az épben történt a kimetszés. Az 1. hpv 16 és hsil miatt volt. Az előző kérdésemre azt írták, hogy ha a következő kimetszés az épben történik, akkor megtarthatom a méhem. 30 éves vagyok, nem szültem még és nem szeretném elveszíteni a méhem Köszönettel: M. Anita

Dr. Csősz György válasza konizáció témában

Jó a javaslat, azt kell csinálni. Ha a másodiknál sem lehet eltávolítani a kóros részt, nem marad más hátra csak a méheltávolítás.

Kérdés: 2016. január 19., 11:17; Megválaszolva: 2016. január 26., 13:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Konizáció és ha igen, hogyan?
Tisztelt Doktor Úr (Nő) Kedvesemnél a novemberi citológia: P3; LSIL (ASC-H) , lapham metaplázia, HPV gyanu. Kórházi orvos javaslata konizáció....
Elkerülhető a lézeres beavatkozás a...
Kedves Doktor úr! Januárban voltam rákszűrésen és az eredmény a következő lett: P2, metaplasia.Ismétlés klinikai megítélés szerint.4 hónap...
Konizációs műtétnél melyik a jobb...
Tisztelt Cím! Nekem rákszűrés után lett egy P3 CIN2-es eredményem. Az orvos konizációs műtétet javasol. Utána olvastam az interneten, és több...
conizácio
Tisztelt Doktor úr! 3 hete LOOP portio conisatiot végeztek melynek szövettani eredménye: dysplasia maioris epithelii CINIII.. Az exocervicalis resectios...
SIL HG és Lymphoma
cytológiai leletem: P4 SIL HG és Lymphoma conisatio és abrasio után a kórszövettani leletemen a pathologiai diagnózis: enyhe cervicalis dysplasia...