Elkerülhető a lézeres beavatkozás a méhszájsebnél?

Kedves Doktor úr! Januárban voltam rákszűrésen és az eredmény a következő lett: P2, metaplasia.Ismétlés klinikai megítélés szerint.4 hónap múlva elmentem és megvizsgált a mai napon. Anamnézis:mint előző, Kolp. A 6-ban és A9-ben-10-ben lencsényi jód negatív terület.Jav.:a beteggel egyeztetett időpontban Kryo conisatio jav. Ön szerint elkerülhetetlen ez a lézeres beavatkozás? Tudok gyógyítani a "seben" tejsavas, probiotikumos hüvelykúppal? Vagy esetleg táplálkozási szokások megváltoztatásával? Tüneteim között szerepel hó közben jelentkező pecsételő vérzés, barnázás és alhasi fájdalom is előfordul vagy gyakori pisilés. Taval ősszel 3 hónapig szedtem Esmyat és felére csökkent a mióma is.Köszönöm kedves válaszát: Kriszti

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a konizáció témában

Kedves Kriszti! A méhszáj hámhibája amíg P 2 a szűrés eredménye, nem komoly hiba. A metapéáia azt jlenti, hogy régi eredetű és tökéletlenül hámosogik a terület. A kryo szó nem lézeres, hanem fagyasztásos kezelést jelent, ez ambulánsan elvégezhető, a tökéletlen hámot elhalasztja a hideg és módot ad új, jobb hám kialakulására. De tartős probiotikum önnmagában is javíthat, amúgy fagyasztás után 3-4 héttel heti 1-2 alkalmazása jót tenne. A vérezgetés és alhasi fájdalma miatt remélem, a mióma időnkénti hüvelyei ultrahangos vizsgálata is megtörténik.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. május 08., 23:58; Megválaszolva: 2014. május 11., 18:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele