mire számíthatok

Tisztelt Doktor Úr! 15 éve nem menstruálok, egyetlenegyszer sem volt semmi vérzésem azóta, teljesen problémamentesnek érzem magam. Vizsgálatkor azonban kiderült, hogy vastagabb a méh fala, 2006.-ban 8 mm, most pedig 13 mm és fellazult, szivacsos a szerkezete. Az orvos küretet írt elő, mert szerinte ez daganatnak is lehet a jele, és szerinte nagyon csúnya az állaga. Kérdésem az, hogy lehet ez rosszindulatú daganat jele, és ha megtörténik a küret, ezzel ha az a baj, nem gyorsul fel a folyamat? Mindenképpen erre kell gondolnom? 65 éves vagyok, soha nem volt semmi problémám, 2 szülés, semmi egyéb nem volt. Várom megtisztelő szíves válaszát. Tisztelettel: Ivanics Imréné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Vastag méhnyálkahártya témában

Kedves Ivanicsné! Mindenképpen szövettanilag tisztázni kell a méhnyálkahártya állapotát. Az Ön életkorában is van rosszindulatú irányban degenerálódás. A műtét nem gyorsítja fel a folyamatot, mert ha rosszindulatú eredményt kapna is, az a daganatfajta, főleg idősebb korban aránylag békés, a méh eltávolításával megoldóik, nem ad korai áttéteket és egy vastagfalú szervben elzárva nem terjed a szomszéd szervekre. Ha csak túlburjánzás lenne még jóindulatú állapotban, hormontablettás kezeléssel visszaszorítható további féléves ellenőrzés mellett.Higgye el, nincs komoly veszélyben. Kell a mielőbbi küret.

Kérdés: 2015. február 18., 17:44; Megválaszolva: 2015. február 18., 18:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz