Viszketés, vérbő hüvely, erős folyás

Kedves Doktor úr! Egy elég komoly problémával kapcsolatban kerestem fel Önt! Már közel 6 éve szenvedek erős hüvelyi folyástól. Ez enyhén sárgás illetve fehér színű, elég erős, kellemetlen szagú, időnként túrós állagú. Már számtalan orvosnál jártam ezzel a problémával, de nem oldotta meg semmilyen készítmény. Legutóbbi látogatásom során HPV pozitív teszttel lettem "gazdagabb" és egy P2-et méhnyakrák szűrés eredménnyel (ez most először lett P2-es, eddig mindig P1-es volt) , Isoprinesine-t írt fel, amit közel 4 hónapig szedtem rendszeresen. Ehhez a folyáshoz társul (ritkán) égő, viszkető érzés a hüvelyemben, vérbő a nagyajkak belső oldala, és a hüvelyem. Lassan 2 éve párkapcsolatban élek. Borzalmasan zavar, és nagyon kellemetlen már, főleg a folyás zavar. Szeretném végre ezt "elhagyni".: (Használok intim mosakodógélt, azt hittem az majd valamennyit segít, mert a pH értéket helyre állítja, de az sem vált be. Kérem, segítsen megoldani a problémát! Az első ilyen viszkető panaszom akkor volt, amikor a HPV kiderült, emiatt a probléma miatt mentem el az orvosomhoz. Előre is köszönöm a válaszát, és a segítségét! Tisztelettel: Borzasztóan elkeseredett Katie.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hüvelyi folyás témában

A hüvelyi folyások típusai

A fehér folyás - Leukorrhoea (fluor albus)

A Leukorrhoea, sárgásfehér váladék távozása a hüvelyből, amit a köznyelv fehérfolyásnak nevez. Ez a jelenség rendszerint a hüvely vagy a méh fertőződésének vagy olykor a méhnyakban lévő mirigyek túlműködésének a következménye. A fehérfolyásból származó kenet vizsgálata lehetővé teszi a fertőzést előidéző kórokozók (baktériumok, élősködők, egyes vírusok) azonosítását.

A fehéres folyás többnyire hüvelyviszketegséggel, esetleg piros, gyulladt szeméremajakkal együtt járó tünet. Orvoshoz kell vele fordulni ugyanúgy, mint a sárgásfehér, sárgászöld vagy világos barna, rossz szagot árasztó folyás és hüvelyviszketés esetén. Ez esetben felmerül az előbbi kiváltó okokon kívül a trichomonas-fertőzés vagy a tripper (gonorrhoea) lehetősége is. A szexuális úton terjedő baktériumok vagy egyéb kórokozók esetén a partnert is meg kell vizsgálni és szükség esetén kezelni kell őt is.

A fiatal lányoknál jelentkező fehéres folyás (fluor alba) oka rendszerint lelki természetű, hátterében erotikus vágy vagy konfliktus rejlik. A jelenség nem kóros, spontán elmúlik.

A chlamydia- és ureaplasma-fertőzés

Enyhe folyás kísérő tüneteként megjelenő fájdalom – az alhasban, vagy közösüléskor – vizelési problémákkal együtt chlamydia- és ureaplasma-fertőzésre utal.

A bakteriumok okozta folyás

Az erős, szürkés színű folyás esetén baktériumok telepedtek meg a hüvelyben. Az ok lehet a hiányos higiéné – akár a nőnél, akár a vele élő férfinál.

A gombás fertőzés okozta folyás

A terhes nőknél, cukorbetegeknél ill. antibiotikum-kúra után jelentkező enyhe, fehéres-zöldes folyás gombás fertőzésre utal.

A véres folyás

A véres folyás többféle, mindenképpen orvosi beavatkozást igénylő betegség tünete Jelezhet petevezeték gyulladást (általában lázzal jár) , méhsüllyedést vagy méhelőreesést, de lehet panasza a méh jóindulatú daganatának illetve méh- vagy méhnyakráknak is.

A pecsételő vérzés és heves fájdalmak az alhasban felvetik a méhen kívüli terhesség lehetőségét, amivel sürgősen orvoshoz kell fordulni.

A pesszárium vagy gumióvszer okozta allergia híg, áttetsző váladékozást idézhet elő, de ez tulajdonképpen nem folyás.

Szájon át szedhető készítmény alkalmazása szükséges panaszára.

Kérdés: 2014. november 27., 22:31; Megválaszolva: 2014. november 28., 21:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sárga folyás,pajzsmirigy vagy egyéb?
Mitől lehet ez a folyàsom
Tisztelt Dr nő! Kérdésem az lenne hogy már 3 napja késik a menstruáciòm tesztet csinálttam de sajnos negatîv! Már 2 napj ahogyan elmegyek wc re és...
Hüvelyi folyás
Tisztelt Doktorúr! Legutóbb amikor voltam a nőgyógyászomnál elmondtam,hogy hüvelyi folyásom van,de nem viszket, nem ég, nem fáj, nem csíp. Elmondta...
Miért van folyásom?
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám van, hogy több mint 6 éve sárgás folyással küzdöm. Egy éve mentem el doktorhoz, aki méhszájsebet...
Hüvelyvaladék
Tisztelt Dr. Úr! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy a hüvelyváladekomban fehér daraborkra lettem figyelmes. Valamint a bugyimon érzek...