PCO? Sec. amenorrhoea, hirsutismus

Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Lányom ügyében érdeklődöm, mivel nem értett meg egy magyarázatot az orvosnál. Fogamzásgátló abbahagyása után hónapogig nem menstruált, ezért kért kivizsgálást. ultrahang kimutatta: Mindkét ováriumban több apró tüsző. Nőgy. endroklinológiai vizsgálatot kért a nőgyógyász szek. amenorrhoe, pco gyanú, és hirsutizmus dg-vel Elvégezték a laborvizsgálatokat: Cukor terhelés negatív, a hormonvizsgálatok eredménye: kortizol: 645, a többi negatív, kivéve azLH-FSH. É s ez az amit nem értett meg, amire választ szeretnénk! Ez áll a leleten LH_FSH duplán fordított! Mit jelent ez? Menstruációja norcoluttal juniusban megjött, azóta kétszer, de minimális, egy-két napig tartó. Két hónap múlva hívták vissza controllra, de nagyon szeretnénk tudni mit jelent ez! Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam, nagyon várjuk válaszát Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza PCOS témában

A normális LH szint nagyjáből azonos az FSH-val. Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat.

Az FSH az ovarium stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1: 1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű.

Kérdés: 2014. augusztus 12., 17:03; Megválaszolva: 2014. augusztus 12., 20:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
PCOS, rendszertelen ciklus
Gyógyszerek
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyász orvos megállapította nálam a PCO nevű betegséget. Először voltam ennél az orvosnál, de érdeklődni szeretnék...
Menstruáció kimaradása 1 évig
Tisztelt Doktor úr! 1 éve nincs menstruációm, már több orvosnmál is megfordultam. Voltam hormonszint vizsgálaton, ami semmi szokatlant nem mutatott...
PCO-PCOS kapcsolata a...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! 15 éves koromtól kezdődően Lindynettet szedtem, többek között a rendszertelen ciklusaim miatt. 5 év gyógyszerszedés után...
PCO, peteérés hiánya
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy PCO-t állapítottak meg nálam és három Clostilbegyt-es kúra után sem reagálok a...