Mit tegyek ilyen magas CA 125-ös érték melett?

Tisztelt WEBBeteg! Volt egy laporascopos műtétem mivel a petefészkem és a méhkürtöm idült gyulladásban volt. Kb. 1hétig voltam kórházban és labor vizsgálatot is végeztek csak ezt a CA 125-öt nem mérték mert azt ügyeleti időben nem végeznek. Ezért miután haza engedtek az orvos aki műtött mondta és bele is írta a záró jelentésembe hogy amikor megyek vissza kontrollra akkor labor vizsgálat is szükséges a CA 125-ös érték miatt. De aki akkor rendelt orvos az nem küldött el laborba és meg sem vizsgált és a záró jelentésemből is csak annyit olvasott el hogy hogy hívnak. És szeretném megkérdezni hogy lehet-e abból problémám hogyha az magas mert nekem legutóbb akkor mérték mielőtt felvettek volna az osztályra és akkor volt ennek az érték 1105.00 U/ml. Előre is köszönöm válaszát. Üdv: Klaudia

Dr. Szalóczy Péter válasza tumormarker témában

Kedves Klaudia! Nem az Ön élezkorában valószinü olyan petefészel ciszta, melynek esetleges rosszinulatúvá válását jelezhetné az említett vizsgálat. De megnyugvása érdekében mindnképpen érdemas megismételni.

Kérdés: 2014. július 13., 14:35; Megválaszolva: 2014. július 15., 06:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ca-125 tumor marker
Üdvözlöm Pétervári Doktor Úr! Köszönöm a válaszait. A Ca-125-ös tumor marker vizsgálatot megismételtük az előző 55 volt az utóbbi 60....
Ca 125 érték
Tisztelt Nagykálnai Tamás! Nőgyógyászom azért írt ki vérvételt, mert másfél éve nem esem teherbe. A hormonok közül a tesztoszteron egy picivel...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar