Menstruációt befolyásoló tényezők, késés oka lehet-e gyógyszeres kezelés?

Kedves Doktor Nő/Úr! Mentruáció késése mögött állhat a gyógyszeres kezelés? Előző hónapban aftára 5 napig napi 3x1 tablettát szedtem, és elég sokat stresszeltem és a menstruációm 1, 5 hét késésre jött meg. Két hete szteroid kúrába kellett kezdenem autoimmun betegség miatt, és tegnapelőtt antibiotikum kúrába kezdtem felfázás miatt. Jelenleg már 1 hetet késik a havi vérzésem. Előfordulhat hogy a gyógyszerek okozzák a késést? Rendszeres nemi életet élek, párommal gumióvszerrel védekezünk, így a terhességet nem tartanám valószínűnek. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a menses késés témában

Kedves Kérdező! Sajnos a felsorolt valamennyi tényező belezavarhat a vérzésbe, főleg a steroidok. Bármilyen bizonytalanság esetén egy első reggeli vizeletből végzett terhes teszt biztos választ ad. De a szteroid szedés mellett kiújulhat az afta, és együtt antibiotikummal szinte biztos, hogy hüvelygombája is lesz, ezért érdemes másnaponta valamilyen gombaellenes hüvelykúpot felhelyezni. Akár Canestent recept nélkül.

Kérdés: 2014. április 03., 12:10; Megválaszolva: 2014. április 05., 19:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele