nőgyógyászati tenyésztés kúphasználat ideje alatt

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Folyamatos visszatérő hüvelygombám van, és a legutóbbi fertőzésemet egy 5 napos pimafucin kúppal kezdtem. Mivel nem éreztem javulást, újra orvoshoz mentem, kaptam gynazol krémet és Orungal kapszulát. Eltelt 3 nap, az erős fájások csillapodtak de a viszketés felerősödött. Bakteriális fertőzés tünetei nem jelentkeztek még sosem, mindig gombás eredetű fertőzéseim voltak. Páromat is kezelték minden alkalommal. A kérdésem az lenne, hogy kúpos kezelés ideje alatt is lehet tenyésztésre mintát venni, vagy nincs sok értelme? Sajnos ez a vaktában lövöldözés nem igazán vezet jóra, de sajnos kellemetlen rászólni az orvosra, hogy talán először érdemesebb lenne inkább egy tenyésztést csinálni, mielőtt újra elhasználom az összes létező gombaölő kúpot.. Előre is köszönettel, Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Tímea! Örülök bölcs kényszerű hozzáértésének. Csak legalább 4- napos gyógyszermentesség ad korrekt tenyésztési választ.Jó lenne tudnom, hogy a biztos gombás diagnózis vajon tenyésztésből született? Ha a tenyésztési szünetet nem akarja megtartani, ajánlanám, hogy szájon át bevett Diflucan vagy Mycosist kapszula mellé, melyet 1-1 szemet csupán, de mindketten vegyenek be, használjon 10 CNS hüvelykúpot, nem vérző egymásutáni esténként felhelyezve. Legalább egyszer, de bárhányszor, 2 óra múlva, hogy felhelyezte, legyenek együtt, ez a partner legtökéletesebb bekenése ugyanazzal az anyaggal.De mivel ennyi macera tönkretette a védő tejsav baktériumokat, azok leggyorsabb visszatelepítése a utoksó kúp után azonnak folytatott valamelyik hüvelyi probiotikummal lehetséges, olvassa ela használati utasítást.

Kérdés: 2013. július 15., 21:44; Megválaszolva: 2013. július 16., 07:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet