Fájdalmas havivérzés -- terhesség

Kedves Doktornő! A következő lenne a kérdésem. Férjemmel gyermeket szeretnénk, de egyikünk sem fiatal (ő 50, én 39) . Nekem szabályos a ciklusom, átlagosan 30-31 napos, a vérzés hossza átlag 5-6 nap. Viszont mióta csak emlékszem rá, mindig darabosan távozott a menstruációs váladék/nyálkahártya és az első nap (max fél/egy napig) rendkívül erős görcseim vannak, melyeken csak a Naprosyn tabletta segít. (Elkezdtem a napi hőmérzőzést is, hogy nyomon követhessem a görbémet és egyéb jeleket.) Ön szerint lehet gond a progeszteronszinttel ill. lehet akadálya a megtermékenyülésnek és a terhesség kihordásának? Köszönöm válaszát! Henriett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza gyermekvállalás témában

Kedves Henriett!

Tekintettel korukra, maximum fél év próbálkozást javasolnék, majd amennyiben nem sikerül teherbe esnie akkor meddőségi kivizsgálás javasolható. Az, hogy milyen ok van a darabos vérzés, a nagyon erős görcsös menstruáció mögött, illetve, hogy az Ön petefészkei még meddig "szolgálnak" petesejttel csak részletes kivizsgálás után mondható meg. Intézetünkben állok szíves rendelkezésükre.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2013. április 09., 22:23; Megválaszolva: 2013. április 12., 17:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
vállalhatunk-e gyermeket 50 felett
Én 32 éves vagyok, a nejem 52. Az elmúlt időben szóba került, hogyha még lehetséges akkor szeretne babát vállalni. Mivel nekem ő a legfontosabb, ha...
gyermekvállaás 35 év fölött?
Tisztelt Dr.Nő / Dr.Úr! Az volna a kérdésem, hogy mennyivel, hány %-ponttal nagyobb a kockázata születési és fejlődési rendellenességnek a...
méhszájgyulladás
szép napot! az a problémám, hogy nov.30.án volt missed AB műtétem.azóta voltam januárban kontrolon, ott minden rendben volt.majd február, március...
Babat szeretnenk
Tisztelt Dr.Ur! Januar vegen abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset, amit huzamosabb idon at szedtem (4ev, majd egy ev megszakitas, aztan ujbol ket evet...
I: diabétesz, pajzsmirigy...
Tisztelt Doktornő/Úr! Páromat a múlhéten endometrózissal műtötték. Egy cisztát távolítottak el amely kb 40x80 mm-es volt és a jobb oldali...