vállalhatunk-e gyermeket 50 felett

Én 32 éves vagyok, a nejem 52. Az elmúlt időben szóba került, hogyha még lehetséges akkor szeretne babát vállalni. Mivel nekem ő a legfontosabb, ha ez lehetséges és ez nem árt neki és a leendő babának akkor támogatom benne.Sajnos eddig természetes úton nem sikerült, bár sokszor minden jele megvolt.Lehetséges-e, hogy természetes úton teherbe essen? Ha nem akkor milyen lehetőségeink lennének?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza gyermekvállalás témában

Kedves Kérdező, tisztelt Uram!

A természetes teherbeesés esélye a felesége életkorában sajnos nagyon csekély, hiszen a petesejtek állapota ilyenkorra mér jelentősen leromlott. Ha mindenképpen közös gyermekben gondolkoznak, mihamarabb alapos meddőségi kivizsgálás indokolt, és az eredmények birtokában van értelme a lehetőségekről beszélni. Szinte biztos, hogy stimulációval nyerhetünk petesejtet, és indokolt lehet a létrejövő embriók beültetés előtti genetikai vizsgálata is, hogy kiszűrjük a kromoszóma számbeli eltéréssel rendelkező embriókat.

Minden jót kívánok Önöknek!

Üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2013. június 23., 16:13; Megválaszolva: 2013. június 28., 14:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
gyermekvállaás 35 év fölött?
Tisztelt Dr.Nő / Dr.Úr! Az volna a kérdésem, hogy mennyivel, hány %-ponttal nagyobb a kockázata születési és fejlődési rendellenességnek a...
méhszájgyulladás
szép napot! az a problémám, hogy nov.30.án volt missed AB műtétem.azóta voltam januárban kontrolon, ott minden rendben volt.majd február, március...
Fájdalmas havivérzés -- terhesség
Kedves Doktornő! A következő lenne a kérdésem. Férjemmel gyermeket szeretnénk, de egyikünk sem fiatal (ő 50, én 39) . Nekem szabályos a...
Babat szeretnenk
Tisztelt Dr.Ur! Januar vegen abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset, amit huzamosabb idon at szedtem (4ev, majd egy ev megszakitas, aztan ujbol ket evet...
I: diabétesz, pajzsmirigy...
Tisztelt Doktornő/Úr! Páromat a múlhéten endometrózissal műtötték. Egy cisztát távolítottak el amely kb 40x80 mm-es volt és a jobb oldali...