Terhesség előtt antibiotikum

Tisztelt Doktornő/Úr! 36 éves vagyok, ma terhességi tesztem pozitív lett, kb. 4 hetes terhes lehetek. Fogantatás napja előtt kb. 3 nappal szedtem be az utolsó Levoxa 500mg tablettát (10 napig kellett szednem többszöri rossz vizeleteredmény miatt) . Ezen felül hónap elején (szeptember) voltam helicobacter kilégzéses teszten (kontroll) , amin c14 izotópot kellett bevennem. És még hogy érdekesebb legyen júliusban szteroid injekciót kaptam 3X, valamint szuprasztint kellett szednem míg megállapították a helicobacter miatt kiváltott allergiás tünetem. Még ugyan csak júliusban Duomax 1000 mg, Fromilid 500 mg antibiotikumot kellett szednem 7 napig a helicobacter miatt. Kérdésem az lenne, hogy mindezen gyógyszerek hatással lehetnek-e a terhességemre? Valamint férjem a fogantatás előtt kb. 1 hónappal hagyta abba egy kullancs miatt elkapott Lyme kórra kapott antibiotikum szedését. Ez befolyásolhat-e valamit? Köszönettel: G Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza antibiotikum témában

Kedves Katalin! Amit a vélt fogattatás előtt bármelyikül szedett a felsorolt gyógyszerek közül, az nem átszik szerepet. Az izotóp esetleg igen, nem tudom, mennyi annak a felezés és lebomlási ideje. A bonyolult előzmények és kora miatt különösen értékes terhesség indokolttá teszi, hogy teljes megnyugvása érdekében mielőbb keressen fel egy genetikai szakrendelést, ahol nagy gyakolattal, esetleg utánanézve biztos választ fognak adni agályaira. Mielőbb!

Kérdés: 2012. október 08., 15:20; Megválaszolva: 2012. október 11., 12:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Antibiotikumos kezelést követően...
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felkerestem a nőgyógyászomat általános kivizsgálás miatt, valamint mert közösülésnél mélyebb behatoláskor...
antibiotikum
Tisztelt doktor úr! Tri-regol fogamzás gátlót szedem.Tegnap reggel szedtem be az utolsó kapszula Sumamed antibiotikumot.Dél után párommal együtt...
Curam Duo terhesség
Kedves Dorktor Úr/Nő, Azt hiszem (még nem biztos) , hogy Április 6-án teherbe estem, teszt még nem mutatja ki (negatív lett) , de elég esélyes, mert...
Enterococcus faecalis, meddőség
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly ősszel andrológus szakorvoshoz küldtek bennünket a párommal, mert lassan 2 éve nem sikerül teherbe esnem. Én 35...
lehetséges- e?
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Tavaly augusztusában volt egy terhesség megszakításom.Sajnos nem volt más választásom, kromoszóma rendellenesség volt! ...