Ez lehet PCOS?

Tisztelt doktorúr! A nőgyógyászati leletemen az áll, hogy "cisztikus képlet az ováriumban". Ez egyenlő a Policisztás Ovárium Szindrómával? Az orvos személyesen nem hívta fel a figyelmemet semmire, csak otthon a leletemen vettem észre az előbbi idézőjeles részt. Olvastam a PCOS tüneteiről, ezek közül több is igaz rám: gyors, ok nélküli hízás, nehéz fogyás, csípőn lerakódott zsírpárnák (diéte, és heti 2-3-szori edzés ellenére (65 kg vagyok, és 180 cm, ez nem sok, de mégis lerakódig a zsír a csípőmnél, pedig rendszeresen sportolok, egészségesen élek, figyelek a táplálkozásomra, elég folyadékot iszom, stb.)) 35-40 napos ciklus, szőrszálak megjelenése a mellen, enyhe de a megszokottnál észrevehetőbb hajhullás. Lehet, hogy ez mind normális, és természetes, és tulajdonképpen egyik tünet sem olyan vészesen szembetűnő, de azért kíváncsi lennék, hogy lehet-e összefüggés a leletemben feltüntetettekkel, a PCOS-el, és a tüneteimmel kapcsolatban. Köszönettel, KJ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza PCOS témában

A PCO-ra az a jellemző, hogy számos 8-10mm-es tüszö látható az ultrahang képen.

A cystikus képlet nagysága és száma meghatározó.

A többi tünet az helyesen van leírva.

Szakorvosi vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2012. augusztus 19., 13:44; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 23:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...