barna-véres folyás

Kedves Doktor Nő/Úr! Egy olyan problémám lenne, hogy 2-3 napja barna-véres folyásom lett, de szaga nincs. Egyszerűen nem tudom mitől alakulhatott ez ki, illetve hogy mi lehet ez, mert sosem történt velem ilyen, mondhatni abszolút egészségesen élek, heti 5x sportolok (testépítés), vitamint szedek, egészségesen táplálkozok, nem dohányzom, nem iszom, sosem voltak nőgyógyászati problémáim, 3 éve szedek fogamzásgátló gyógyszert, a szexuális életem is rendben van, igaz, heti 1x-2x van rá alkalom, de ez a távkapcsolat miatt van. A higiéniára is nagyon ügyelek. Rendszeres rák szűrésre is járok, gond nem volt. Olvastam, hogy tisztasági betét sem javasolt állandó használatra, így arról is letettem, bár most rálettem kényszerülve emiatt a folyás ügy miatt. Kérdésem, hogy mi a teendő ebben az esetben, hogyan tudnám kezelni? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: V.E.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a barna folyás témában

Tisztelet kérdező! Szinte biztos, hogy az eddig bevált Milligest jelen anyagcser állapotánk nem felel mag tökéletesen. Ha három éve szedi a gyógyszeet szünet nélkül, a legjobb lenne, ha egy hónap szünetet tartana. Amennyiben a tabletta mentes vérzés majd nem sokkal később jelentkezik, mint a megszokott 28 nap körli idő, annak első napján indítsa ujra a Milligestet. Ha 4-5 napnál később jönne meg a szünet után a vérzés, mint 28 nap, várjon még egy hónapot, hogy jól járódjon be a saját hormon rendszere és közelitsa mega 28 napot. Az ujraindítás mindíg az aktuális vérzés első napja legyen. A szünetben fokozottan fogamzóképes, így helyi foganmzásgátlót vagy átmenetileg condom gumit használjanak.Ha ujrakezdés után ismétlődne a átszivárgás bármikor, váltson nagyobb hormonszhintű gyógyszerre.

Kérdés: 2012. március 05., 10:24; Megválaszolva: 2012. március 06., 23:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?