• Egy aggódó anya

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Van egy 3és fél éves kisfiam akinél tavaly emelkedett CK értéket mutattak ki/1920/ és a GOT52, GPT46. Akkor végeztek nála izombiopsiát, de semilyen betegségre utaló jelet nem találtak.Ezután elküldtek minket Szegedre és ott is kivizsgálták, izom ultrahang is készült, de az is negatív, nagyobb izombetegségekre is negativ,.Időközben a CKérték lement833-ra a májenzim még mindig 52 és 46. Ami fontos, hogy a gyereknek nem volt és nincs is semilyen fizikai gyengesége soha! Sőtt egy kis örökmozgó! De több mint egy év elteltével sem kaptam választ, hogy mi okozhatja a CK és a májenzim emelkedést! Ha tud kérem segítsen mert nagyon aggódom! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izom témában

        Kedves Kérdező! A CK emelkedés elsődleges oka az izombetegség, melynek számos fajtája létezik. Ezek között vannak olyanok, melyeknél a klinikai tünetek későbbi életkorban válnak nyilvánvalóvá. A CK emelkedés nem annyira jelentős, mint súlyosabb izombetegségek esetén, ha erről is lesz szó a későbbiekben, akkor is valamilyen enyhébb lefolyású formáról. Emellett okozhatja gyulladásos betegség pl vírusfertőzés illetve szívbetegség. A májenzim értékei azok normál tartományban vannak, és mivel a CK is csökkenő tendenciát mutat, és a gyerek is tünetmentes, ne aggódjon. Ha valami rendelleneset észlel, forduljon ismét neurológushoz.


        Kérdés: 2011. június 17., 12:38; Megválaszolva: 2011. június 23., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Tavaj, 2018 Május 28.-án reggel előjött egy roham ,mentővel korházba szállítottak és ott újjabb roham jött rám. 4 napig kórházban ápoltak és azt állapították meg , hogy epilepsziás rohamom volt. Utána haza...
        Tisztelt Doktornő! Május elején egy pár napig tartó megerőltető fizikai munka után jöttek elő a tüneteim. Nem szoktam egyáltalán mozogni, ülőmunkát folytatok és akkor nagyon kihajtottam magam, de ezen kívül is eléggé stresszes életet...