Lehet e shunttel gyereket vállalni, szülni? Ha igen akkor milyen kikötések mellett?

1992ben születtem postahemmorhagias hydrocephalus internussal mert koraszülött voltam. kétoldali shuntbeültetésem volt, de ma már csak ajobb oldali működik, a másikra nincs szükség. sosem volt vele probléma, nem volt szükség műtétekre 18 éven át, kivéve egy shasi szár cserét 2002-ben. Az lene a kérdésem, hogy lehet e shunt mellett gyereket válallni, szülni és ha igen akkor mit kell másként tenni mint egy egészséges nőnek? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza hydrocephalus témában

Kedves Kérdező!

Nyugodtan lehet gyereket vállalni, ennek a shunt nem akadálya. Még a teherbe esés előtt érdemes a shunt-ot ellenőriztetni, főleg a hasi szár elhelyezkedését. A méh növekedésével ha a szár mögé kerül és nyomás alatt lesz bizonyos helyzetekben az elvezetés akadályozott lehet. Ellenőriztesse még időben!

Kérdés: 2010. december 26., 18:10; Megválaszolva: 2010. december 29., 12:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás