• Mit tegyünk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapám 83 éves, nagyon nehezen jár. Sokáig ortopédiai, reumatológia problémákkal magyarázták a nehéz járást, most azonban egy neurológus új diagnózist állított fel: hydrocephalus internus. Az idegsebésszel konzultálva, elképzelhetőnek tartják a műtéti beavatkozást: sönt beültetését, amennyiben az aneszteziológus orvos altathatónak tartja édesapámat. Önnek mi a véleménye, érdemes belevágni, milyen esélyek vannak, milyen kockázatok. Édesapám egyébként erős, jó étvágyú, különösebb gondja nincs, csupán a járás nehézség. Ami azonban egyre gyakrabban pszichés állapotában rosszkedvet, életuntságot produkál. Mit tegyünk, vállaljuk, nem érdemes?

        Dr. Kerekes Éva válasza a hydrocephalus témában

        Tisztelt Érdeklődő! Több féle hydracephalus van, hogy az Ön édesapját meg kell-e műteni, ezt az idegsebész mondja meg. Ö tájékoztatja pontosan (legalábbis az általam ismert idegsebészek mindig pontosan és korrekten ) az esélyekről és kockázatokról. Attól, hogy 83 éves, még érdemes, ha az idegsebész javasolja, mert lehet, hogy él még 10 évet, és nem mindegy, hogy hogyan.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 27., 19:46; Megválaszolva: 2012. január 30., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: