• Ez valóban olyan,mint a Parkinson-kór?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna Doktornő! Nálam már több mint 11-12 éve a következőket állapították meg és kapok is gyógyszeres kezelést,de nem tudom hogy erre mit mondjak amikor kérdeznek milyen betegségben szenvedek pontosan,lehet azt mondani hogy Parkinson-kór vagy Parkinson-kórra hasonlító,mit jelentenek pontosan a megállapított részbetegségek és hogy előre láthatóan hány éves koromig élhetek ezzel a betegséggel,a megállapítottak a következők.: Másodlagos parkinsonismus k.m.n., Spasticus torticolis, Spasticus paraplegia, Spasticus tetraplegia, Lumbalis és más intervertebrális discus rendell. radiculopathiával, Ataxia k.m.n., Szédülékenység, Fejfájás.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a neurodegeneratív betegség témában

        Kedves Kérdező! Ez a betegség nem parkinson kór,hanem egy genetikai rendellenesség, melynek következtében az agy bizonyos területein vas rakódik le, ezáltal sérül a központi idegrendszer normál működése.A rendellenesség szerzői néven Hallervorden-Spats betegségként ismert.Szédülés, járászavar, egyensúlyzavar, végtag bénulások a főbb tünetek.Sajnos, az ebben a betegségben szenvedők nem élnek meg magas életkort. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. április 30., 16:54; Megválaszolva: 2020. április 30., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: