• Miért erőtlen a karom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Hónapok óta küzdök azzal a problémával,hogy a bal karom erőtlen. Korábban a bal lábamban is ugyanezt éreztem. A bal karommal már egy tányért sem tudok megtartani,a múltkor a gyerekek kottáit sem tudtam megtartani, amíg zenéltek. Nem tudok percekig sem fogni, sem tartani vele, úgy érzem elfogy az erő, bénul és le kell engednem a testem mellé. Mostmár fájdalom is társul hozzá, amit az elején nem éreztem. Úgy sejtem, hogy a bal lapockámból indulhat talán ki, ott van egy pont, ami nyomásra mindig fáj. Bár a hátam tele van csomóval, masszázsra is járok havonta, de javulást ebben nem érzek. Ülőmunkát végzek 1,5 éve. Nem tudom, hol induljak el ezzel, mert a neurológián nem foglalkoztak a gondommal, pedig egyre elviselhetetlenebb. A laborom jó volt, nyaki gerinc röntgenem negatív volt, aztán tovább nem mentem, itt megrekedtem, főleg a neurológus nemtörődömsége miatt. Gondoltam pedig arra is, hátha ideget nyom valami. Viszont a családban van kopásos beteg is, a testvérem, aki szintén fiatal, 32 éves teljes gerinc kikopásban szenved. Javasolt évekkel ezelőtt természetgyógyász D-vitamin és kálcium szedését, enyhe csontritkulás miatt. Lehet ettől is vagy lehet izomsorvadás is jelen, akár gerincsérv? Kérem szíves válaszát és segítségét, mit gondol a tüneteimről és merre tanácsos elindulnom. Köszönöm szépen!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fibromyalgia témában

        Kedves Kérdező ! A háton lévő csomók, melyek nyomásérzékenyek, fibromyalgiás eredetűek lehetnek.Ebben a betegségben az izmok keményedésének hátterében krónikus stressz áll.A tartós ülőmunka ronthat rajta.Az Ön életkorában a leírt mozgásszervi betegségek,- melyektől tart,- nem jellemzőek.Sajnálom,ha a neurológus "nemtörődömsége" miatt tanácstalanná vált.Jó lett volna, ha többet foglalkozik Önnel, és megnyugtatja.Általában a jobb kezes embereknél a bal kéz motorosan gyengébb, ügyetlenebb lehet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. június 07., 22:08; Megválaszolva: 2019. június 11., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Tavaj, 2018 Május 28.-án reggel előjött egy roham ,mentővel korházba szállítottak és ott újjabb roham jött rám. 4 napig kórházban ápoltak és azt állapították meg , hogy epilepsziás rohamom volt. Utána haza...
        Tisztelt Doktornő! Május elején egy pár napig tartó megerőltető fizikai munka után jöttek elő a tüneteim. Nem szoktam egyáltalán mozogni, ülőmunkát folytatok és akkor nagyon kihajtottam magam, de ezen kívül is eléggé stresszes életet...