• Nyaki gerinc sérv okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktornő! Évek óta szenvedek fülzúgással,3 alkalommal is negatív fül-orr-gégészeti eredménnyel.Évek óta szedülök rendszeresen.Lassan egy éve rendszeresen zsibbadnak az ujjaim,amit könyökalagút szindrómának diagnosztizáltak,a többire azt mondták pihenjem ki magam. Pár héttel ezelőtt egy mr vizsgálaton vettem részt,ahol kiderült,hogy két db 3mm-es sérvem van a nyaki gerincemben,ideggyököket nyomó.Elvileg ettől zsibbadnsk a kezeim.Ugyanezen sérvek okozhatják e az utóbbi egy hónapban mindennapossá váló tarkó és hatsó koponya zsibbadásomat és fákdalmaimat plussz erős fülfájast? (A fülemmel megint voltam szakorvosnál és megint negatív) Előre köszönöm válaszát

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fibromyalgia témában

        Kedves Kérdező ! Leírása alapján nagy valószínűséggel a nyak és vállizomzat fibromyalgiás betegsége okozza a panaszokat.Konkrétan arról van szó, hogy az állandó izomfeszülés különböző járulékos tüneteket okoz.Hátterében megfeszített ülőmunka, stresszes személyiség stb lehetséges. Ez okozza a szédülés, fülzúgás, zsibbadás tüneteket. A kéz zsibbadása, fájdalma valóban lehet nyaki porckorong okozta ideggyöki nyomás tünete is, de a többi panasz oka mindenképpen a fibromyalgia okozta izomspazmus. Nyaki torna, fizikoterápia, izomlazítók és relaxáció a helyes kezelés. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 10., 22:25; Megválaszolva: 2019. március 17., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés