Idegrendszeri tünetek (szédülés , zsibbadás , izomrángás , szaglás csökkenése)

Üdvözlöm! Egy olyan dologban szeretném a segítségüket kérni,amit az elmúlt 2 hónap hozott magával számomra,egyelőre érthetetlen okokból. Próbálom röviden és lényegre törően összefoglalni: Április 05. délutánjától a következő tünetek követték egymást időrendi sorrendben: Az egész egy még soha nem tapasztalt fáradtságérzettel kezdődött (ami egyébként,...azt az egy kezdeti alkalmat leszámítva nem volt jelen többször azóta!) de megemlítendő,mert nagyon erős/bénító fáradtság érzet volt. Majd másnap déltől kb 5-6 napon keresztül,hol erősebben hol gyengébben tapasztalt éles tarkótáji fejfájásom volt szédüléssel párosítva (hányinger nem volt) Majd mikorra ez múlni kezdett előjött egy aszimmetrikus zsibbadás a végtagokban,ami volt hogy nappal is érződött kisebb bizsergés formájában,de éjszaka rendszeresen. (bal kéz jobb láb) Ez idők alatt,sőt igazából még a kezdeti fáradtságot megelőzően is jelen volt egy bal hónalj nyirokcsomó fájdalom / kipirosodás és egyéb külső okoktól mentes bal hónalj viszketés. A zsibbadásokat követően,amik nagy %-ban elmúlni látszódtak,maradt egy pár napra indokolatlan jobb talp fájdalom,némi jobb vádli feszüléssel. Majd amikor már szintén kezdtem azt hinni,hogy javulóban van a történet,elindult egy megszokott módon pár napig tartó éjszakai elalvás előtti egész testet (ritkább esetben csak a végtagokat érintő) erőteljes izomrángás,összerándulás.Tudom,hogy van ez az elalvás előtti megrándulás ami természetes folyamat,tapasztaltam RITKÁN azelőtt is,de ez attól sokkal intenzívebb és sűrűbb volt. Elindulva az okok kutatásán elmentem a háziorvoshoz,aki pajzsmirigy irányultsággal kért egy vérképet,ami azt mondta ,idézem: "Tökéletes! " Így ezen túl tettünk,....Majd jött 05.03.-al egy koponya MR ami szintén negatív lett minden tekintetben. Így hát próbálok egyéb úton választ kapni a tüneteimre,ezért is kerestem fel Önöket,hisz az éjszakai izomrángással még mindig nem értek véget az események,hisz ezt követte a számomra talán legijesztőbb tünet,ami a szaglás csökkenése volt. Bár itt hozzá kell tegyem,hogy aznap (szakmámból fakadóan) egy elég erős/szúrós szagú PVC ragasztóval (Cosmofen plus ) kellett dolgozzak,de közel sem az első alkalomból,sőt,évek óta jelen van a hétköznapjaimban heti pár órás időintervallumra! ....És egyszer csak,spontán pár óra leforgása alatt szinte teljes mértékben elment a szaglásom. Ez a teljes szaglásvesztés kb 24 óráig tartott egybekötve egy halk de folyamatos (sistergő) fülzúgással,....néha sípolással..Orrdugulás nincs és nem is volt. Majd a napokban változó intenzitással de javulni látszik.Közelről (10cm.) szinte minden szag meg van.....de helyiségeknek/autó belsejének illatát csak nagyon csekély módon érzem és azt is pillanatok alatt megszokja az orrom és nem érzem tovább. Ez a viharosan bekövetkezett szagláscsökkenés egyébként 05.17.-én történt. Tegnap 05.25. Kifejezetten jónak mondható volt délelőtt. Délutánra megint visszaesett.Társult egyébként mellé egy enyhének mondható,de akaratlan bemozdulás tünet is. Leginkább végtagok/fej! ....Fül sistergés még mindig tapasztalható. És akkor a végére talán még két megemlítendő MINDVÉGIG,szinte minden tünet mellett fennálló: Szívdobogás ritmusával megegyező nagyon minimális kéz illetve fej lüktetés,beremegés. Erős szívdobogás érzet a fejben >> Nyugalmi állapotban,pl: telefon nézegetése közben! .....Továbbá állandósult hígabb széklet (a megszokottól gyakoribb ürítési ingerrel) szintén hetek óta,majdnem az elejétől. Nagyjából ennyi! Gondoltam már szinte mindenre az olvasottak alapján: A Sclerosis Multiplex-től a Lyme kóron át,.... (vagy talán egy egyéb idegrendszeri tüneteket okozó fertőzés) az idegi kimerültségig,pajzsmirigy alul működésig,stressz,stb.... de a mai napig nem tudom hol és hogyan kaphatnék pontos választ a tünetek magyarázatára.Milyen vizsgálatokkal!? Hátha Önök találkoztak már ezekkel a tünetegyüttesekkel és tudnak valami közelebbit mondani számomra. Nagyon szépen köszönöm előre is! További szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza diffúz panaszok témában

Kedves Kérdező!

Diffúz, sok szervre kiterjedő panaszai egy konkrét diagnózissal nem magyarázhatók.Leveléből kiderül, hogy aggódva figyeli önmagát, testi funkcióit,amiknek természetes változásait tünetként, betegségként éli meg.A háttérben szorongás, esetleg depresszióval párosulva,deríthető fel.Ezt somatizációnak hívják,mikor a beteg pszichés tüneteit, fáradtságát, kimerültségét, alvászavarát,- melyeket fizikai közérzetbeli panaszok kísérnek,-nem ismeri fel, és testi betegségeket keresgél mögötte.A szükséges vizsgálatok, labor, MRI regenerativitása után próbálja meg átgondolni, mi válthatta ki 04.05.-én ezeket a zavaró jelenségeket.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. május 26., 11:20; Megválaszolva: 2019. június 01., 06:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Egy ideje fennálló panaszok
Tisztelt Doktornő! Lassan három hónapja már hogy nem érzem magamat úgy mint korábban. Az egész fejfájással kezdődött, amit eddig a fejem szinte...
Lehetséges, hogy a tüneteim...
Tisztelt doktornő! 17 éves srác vagyok. 2 év körülbelül heti többször is fáj a fejem, bár nyáron jóval ritkábban, egyébként meg általában...
Bizsergés
Tisztelt Doktor nő! Pár napja testszerte érzek tűszúrás szerű érzést, /talp, ujj, tenyér, nyelvem hegye, halánték bizsergést, ami váltakozva...
fej panaszok - hogyan tovább?
T. Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérném segítségét: Két hete kb. vertigós szédülésem van, bal irányban, mondjuk ilyen...
Bordaközi fájdalom
Tisztelt Doktor Nő. 2 hónapja jelentkezett az alábbi tünet: bal bordaívem alatt, és a lengő bordáimnál erőteljes, élesen szúró fájdalmat...