• Idegrendszeri tünetek ( szédülés , zsibbadás , izomrángás , szaglás csökkenése )

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Egy olyan dologban szeretném a segítségüket kérni,amit az elmúlt 2 hónap hozott magával számomra,egyelőre érthetetlen okokból. Próbálom röviden és lényegre törően összefoglalni: Április 05. délutánjától a következő tünetek követték egymást időrendi sorrendben : Az egész egy még soha nem tapasztalt fáradtságérzettel kezdődött (ami egyébként,...azt az egy kezdeti alkalmat leszámítva nem volt jelen többször azóta!) de megemlítendő,mert nagyon erős/bénító fáradtság érzet volt. Majd másnap déltől kb 5-6 napon keresztül,hol erősebben hol gyengébben tapasztalt éles tarkótáji fejfájásom volt szédüléssel párosítva ( hányinger nem volt ) Majd mikorra ez múlni kezdett előjött egy aszimmetrikus zsibbadás a végtagokban,ami volt hogy nappal is érződött kisebb bizsergés formájában,de éjszaka rendszeresen. ( bal kéz jobb láb ) Ez idők alatt,sőt igazából még a kezdeti fáradtságot megelőzően is jelen volt egy bal hónalj nyirokcsomó fájdalom / kipirosodás és egyéb külső okoktól mentes bal hónalj viszketés. A zsibbadásokat követően,amik nagy %-ban elmúlni látszódtak,maradt egy pár napra indokolatlan jobb talp fájdalom,némi jobb vádli feszüléssel. Majd amikor már szintén kezdtem azt hinni,hogy javulóban van a történet,elindult egy megszokott módon pár napig tartó éjszakai elalvás előtti egész testet ( ritkább esetben csak a végtagokat érintő ) erőteljes izomrángás,összerándulás.Tudom,hogy van ez az elalvás előtti megrándulás ami természetes folyamat,tapasztaltam RITKÁN azelőtt is,de ez attól sokkal intenzívebb és sűrűbb volt. Elindulva az okok kutatásán elmentem a háziorvoshoz,aki pajzsmirigy irányultsággal kért egy vérképet,ami azt mondta ,idézem : "Tökéletes!" Így ezen túl tettünk,....Majd jött 05.03.-al egy koponya MR ami szintén negatív lett minden tekintetben. Így hát próbálok egyéb úton választ kapni a tüneteimre,ezért is kerestem fel Önöket,hisz az éjszakai izomrángással még mindig nem értek véget az események,hisz ezt követte a számomra talán legijesztőbb tünet,ami a szaglás csökkenése volt. Bár itt hozzá kell tegyem,hogy aznap ( szakmámból fakadóan ) egy elég erős/szúrós szagú PVC ragasztóval ( Cosmofen plus ) kellett dolgozzak,de közel sem az első alkalomból,sőt,évek óta jelen van a hétköznapjaimban heti pár órás időintervallumra!....És egyszer csak,spontán pár óra leforgása alatt szinte teljes mértékben elment a szaglásom. Ez a teljes szaglásvesztés kb 24 óráig tartott egybekötve egy halk de folyamatos ( sistergő ) fülzúgással,....néha sípolással..Orrdugulás nincs és nem is volt. Majd a napokban változó intenzitással de javulni látszik.Közelről ( 10cm.) szinte minden szag meg van.....de helyiségeknek/autó belsejének illatát csak nagyon csekély módon érzem és azt is pillanatok alatt megszokja az orrom és nem érzem tovább. Ez a viharosan bekövetkezett szagláscsökkenés egyébként 05.17.-én történt. Tegnap 05.25. Kifejezetten jónak mondható volt délelőtt. Délutánra megint visszaesett.Társult egyébként mellé egy enyhének mondható,de akaratlan bemozdulás tünet is. Leginkább végtagok/fej!....Fül sistergés még mindig tapasztalható. És akkor a végére talán még két megemlítendő MINDVÉGIG,szinte minden tünet mellett fennálló : Szívdobogás ritmusával megegyező nagyon minimális kéz illetve fej lüktetés,beremegés. Erős szívdobogás érzet a fejben >> Nyugalmi állapotban,pl : telefon nézegetése közben! .....Továbbá állandósult hígabb széklet ( a megszokottól gyakoribb ürítési ingerrel ) szintén hetek óta,majdnem az elejétől. Nagyjából ennyi! Gondoltam már szinte mindenre az olvasottak alapján: A Sclerosis Multiplex-től a Lyme kóron át,....(vagy talán egy egyéb idegrendszeri tüneteket okozó fertőzés) az idegi kimerültségig,pajzsmirigy alul működésig,stressz,stb.... de a mai napig nem tudom hol és hogyan kaphatnék pontos választ a tünetek magyarázatára.Milyen vizsgálatokkal!? Hátha Önök találkoztak már ezekkel a tünetegyüttesekkel és tudnak valami közelebbit mondani számomra. Nagyon szépen köszönöm előre is! További szép napot!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a diffúz panaszok témában

        Kedves Kérdező ! Diffúz, sok szervre kiterjedő panaszai egy konkrét diagnózissal nem magyarázhatók.Leveléből kiderül, hogy aggódva figyeli önmagát, testi funkcióit,amiknek természetes változásait tünetként, betegségként éli meg.A háttérben szorongás, esetleg depresszióval párosulva,deríthető fel.Ezt somatizációnak hívják,mikor a beteg pszichés tüneteit, fáradtságát, kimerültségét, alvászavarát,- melyeket fizikai közérzetbeli panaszok kísérnek,-nem ismeri fel, és testi betegségeket keresgél mögötte.A szükséges vizsgálatok, labor, MRI regenerativitása után próbálja meg átgondolni, mi válthatta ki 04.05.-én ezeket a zavaró jelenségeket. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. május 26., 11:20; Megválaszolva: 2019. június 01., 06:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: