fej panaszok - hogyan tovább?

T. Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérném segítségét: Két hete kb. vertigós szédülésem van, bal irányban, mondjuk ilyen BPPV-m már volt fél éve és s 2 hét alatt rendeződött. Ez most kiegészült. Elmúlt héten 4 napig nem volt jó a közérzetem, nap közepén hirtelen álmosság tört rám, és a fejemben váltakozó oldalon volt egy nagyon enyhe fejfájás, sáv szerűen, főleg az oldalsó-hátsó régiókban, le voltam lassulva, mintha egy szikla ült volna a fejemen, nem tudtam jól fókuszálni, észrevettem továbbá, hogy egyre kellemetlenebb a bal oldalamon feküdni (még ha leszámítjuk a vertigót, akkor is picit tartósabb fekvés után egy ilyen enyhe fájdalomhoz hasonló kezdett kialakulni, mint amikor valamivel hozzáérünk egy gyulladt testrészhez. A vérnyomásom rendben, többször mértem az elmúlt napokban. Az elmúlt két napban az annyi változott, hogy már nem érzek fejfájást, a közérzetem is jó, viszont érzek egy viszonylag enyhe sávos nyomást/görcsöt a bal oldalsó-hátsó régióban, és a tudatom még mindig beszűkült. A történethez hozzátartozik, hogy pár éve hullámokban pánik betegség köszön vissza, de ez most nem reagált a jól bevált Xanaxra. 2013 ősszel megnyugtatásképp megnézettem a nyaki verőerek állapotát doppleres vizsgálattal (negatív) , illetve 2014 októberben készíttettem egy natív koponya MR-t angiográfiával kiegészítve, ez is negatív. A szokásos neurológia rutinvizsgálatokat sajnos már betéve tudom előbbiekből kifolyólag, amit meg tudtam magamon is vizsgálni, azt meg is tettem, gond nélkül ment minden. Azt figyeltem meg, hogy testmozgásra, séta, lépcsőzés, kocogásra jól reagál ez a nyomás/görcs jelenség, tehát akkor sokat lazul, de 100%-ig nem tűnik el. Ilyenkor a tudatom is sokkal tisztább. Kissé tanácstalan vagyok. Merre lehetne elindulni ezzel a fej panasszal? Korábban már volt ilyen tudat "beszűkülés", de az mindig 3-4 napon belül elmúlt, és semmilyen egyéb tünettel nem társult. Köszönettel! László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza diffúz panaszok témában

Kedves Kérdező!

Mint írja, neurológiai szempontból kivizsgáltatta magát. Betegségei tehát nem organikus, azaz szervi betegségből erednek.Jóval nehezebben kezelhető, és megfogható az úgynevezett funkcionális betegségek kategóriája.Ezek bizonyos vegetatív működészavarból eredő kellemetlen közérzettel és számos jellemző egyéb panasszal, leggyakrabban fejfájással, szédüléssel, zsibbadásokkal társulnak. Nem igazán értem, " tudatbeszűkülés " alatt mit ért, és hogyan tudja ezt saját magán érzékelni ugyanakkor.Lehet, hogy álmosság, fáradtság, meglassulás, amit érez, ezt nevezte el tudatzavarnak.Kissé sokat foglalkozik a testi tüneteivel, ez önmagában egészségtelen dolog, hipochondriához vezet.Fogadja el, hogy panaszai funkcionális eredetűek, és amennyit lehet, lazuljon és mozogjon, legyen friss levegőn.Ezenkívül tavaszi fáradtságra gondolok, fogyasszon friss zöldségfélét, vagy az ilyen időszakban szokásos táplálék kiegészítőket.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 23., 16:24; Megválaszolva: 2015. március 25., 15:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...