Egy ideje fennálló panaszok

Tisztelt Doktornő! Lassan három hónapja már hogy nem érzem magamat úgy mint korábban. Az egész fejfájással kezdődött, amit eddig a fejem szinte minden részén éreztem, és bár jelen pillanatban ez mostmár nem vészes, ám időnként még mindig van hogy előjön. De ami a legjobban zavar az az ilyen imbolygó jellegű, bizonytalanság érzetű szédülés, amely december eleje óta szinte minden nap kísért, és sokszor olyan érzésem van hogy egy hajón vagy repülőn közlekednék, vagy járás közben lebegnék, függetlenül attól hogy éppen milyen testpozícióban vagyok. Ezenkívül még több más tünetem is volt már, mint a torokban való gombócérzet, egyes végtagok időnkénti reumatikus fájdalma, mellkasi szúrás, belső remegés/reszketés, illetve az év elejétől mintha a fülemben is ilyen zugást hallanék, melyre leginkább az éjszaka és a csendesebb környezetekben szoktam felfigyelni. Az elmúlt időszakban a labortól kezdve a szemészeten és neurológián át a F-O-G-ig mindenféle vizsgálaton voltam, de sehol sem találtak rendelleneset, ahogy a november végén készült koponya CT leletem is negatív lett (igaz, az natív úton lett elkészítve), és a vérnyomásom, cukorszintem is rendben van. Ennek ellenére mégis folyton azt hiszem hogy panaszaim mögött valami súlyosabb betegség állhat (agytumor, SM, stb.), pedig a vizsgáló orvosok és közeli hozzátartozóim is úgy vélik, hogy nagyvalószinűséggel csak a hónapok óta tartó stresszesebb életmód miatti kimerültségtől, a mozgásszegény életmódtól és a tüneteken való felesleges pánikolás miatt vannak ezek. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mi állhat ezen panaszok hátterében és hogyan lehetne megoldani? Érdemes volna esetleg még más vizsgálatokat is elvégezni? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a diffúz panaszok témában

Kedves Fiatalember! A stesszesség, a pánik, a szorongás is betegség.Ha ez a lehetőség is fennáll,elsősorban ezzel kell szembenéznie, és megoldást találni. Pszichiáter segítsége jön szóba elsősorban,ezt követően dől el, hogy gyógyszeres, vagy pszichoterápiás kezelés lenne hasznosabb az Ön számára. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 13., 14:11; Megválaszolva: 2021. január 13., 19:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?