• Fejfajas 3 honapja

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Holgyem/Uram 24 hetes kismama vagyok. Amikor teherbe estem, tavaly Decemberben, bedagadt a nyelvgyokom, amely problemaval 3 magan uton elerheto ful orr gegesz szakorvost is felkerestem, de mind ugyanazon a velemenyen volt, miszerint a problema nem onkologia elvaltozas, ambator okot senki sem tudott alatamasztani. Ez eleg frusztralo, mivel lassan 6 honapja a nyelvgyokom duzzadt, bar nincs ra magyarazat. Ezek utan,mikor beleptem a masodik trimeszterbe, elkezdett fajni a fejem egy meghuleses betegseg alatt. A betegseg lefolyasa utan sem mult el, ezert eloszor vedonomet, majd haziorvosomat kerestem fel. Algophirin es panadol szedeset javasolta, mely nem segitett, igy nem is eroltettem ennek szedeset. Majd ismet, aggodva, ujra felkerestem egy maganorvost, most egy neurologus szakorvost. Ekkor a fajdalom leginkabb a halantekra lokalizalodott. Neurologiai rutinvizsgalat utan o megallapitotta, hogy tenzios tipusu a fejfajas, de sajnos allapotossagomra valo tekintettel, nem irhat fel semmit. Ennek maholnap 2 honapja. Azota meg 2 magan neurologushoz elmentem, egyreszt, mert a fajdalom konstant, hol erosebb, hol kevesbe, sot olyan napok is vannak, hogy nem faj, de szinte mindennapossa valt. Ez pedig rendkivul frusztralo. A fajdalom nem egyertelmuen lokalizalhato, mindig mashol jelentkezik. Van, hogy a halanteknal, fejteton, oldalt, van, hogy kizarolag jobb, majd maskor bal oldalon. De szunni nem akaro. A nyakam is sokat faj,ezzel felkerestem egy gyogytornaszt aki manualterapapiaval kezelte egyszeri alkalommal. Felkerestem egy szemorvost is, mert folyamatosan uszkalo foltokat latok, illetve ereztem latasom romlasat. O asztigmiat allapitott meg, illetve mindket szemem romlott, erre dioptrias cilinderes szemuveget irt fel. A foltokra nem mondott semmit, de kizarta a papillodemat. Ketszer is felkerestem az elmult 3 hanapban szemfenek vizsgalat celjabol. Az orrom folyton dugult, es a fuleim is. On szerint ez lehet agydaganat?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező ! Neurológus kollégáim megállapítása tensiós fejfájás volt. Én is ezt gondolom.Továbbá azt, hogy a háttérben lelki tényezők állnak. Vagy összefügg a terhességével, vagy nem, de mindenképpen szükséges lenne a pszichés támogatása.Egészségi állapota miatti aggódás, a visszatérő fájdalmak, a látászavar is lehet stressz eredetű.Pszichiáter szakorvos, vagy inkább pszichológus támogatása jó lenne ,legalább a szülésig. Azt követően, bár a szoptatás időszaka sem előnyös gyógyszeres kezelés szempontjából, de mégis nagyobb tere lenne az Ön kezelésének. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. április 28., 09:41; Megválaszolva: 2019. május 02., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: