• Periférikus látás romlása, fejfájás, fejfájáskor enyhe szemnyomás, könnycsatorna feletti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm! Egy viszonylag régebb óta fennálló problémáról szeretnék önnel írásban egyeztetni. Évekkel ezelőtt tapasztaltam látótér kieséseket (a látómezőm teljes jobb oldalán ezüstös villogás, farkasfogak cikázása), nevezhetjük akár aurás migrénnek is. Mivel csak pár alkalommal jött elő és nem éreztem magamon látásbeli következményeket, a tünetek elmúltával nem fordultam orvoshoz. Viszont, amikor egyre inkább azt kezdtem el látni, hogy érezhető a perifériás látásom romlása és mintha kisebb defektusok is lennének, lassan elszántam magam szemészeti vizsgálatra, majd mivel nem találtak semmit, neurológushoz. Az őszintét megvallva félve az eredményektől, és az iskolából való kimaradástól, nem mentem el a vizsgálatokra, amiket az orvos ajánlott és feltűntetett. Viszont belátom, hogy nem halogathatom tovább, mert a jogosítvány megszerzésére és a további életemre is befolyással van a probléma, muszáj kivizsgáltatnom. A neurológus egyébként azt állapította meg, hogy nem következtet nagyobb bajra, viszont javasolt laborvizsgálatot és vérvételt, valamint koponya MR vizsgálatot, alább pedig jópár vizsgálatot feltüntetett az ambuláns lapon. Beutaló diagnózisnak egyébként H5340 Látótérdefektusok van feltűntetve. Azért kérem segítségét, mert félek, hogy a helyzet a továbbiakban rosszabbodhat és nem tudom hogyan kezdjek neki a vizsgálatoknak, kihez és hogyan forduljak először, a halogatás miatt valószínűleg kapok majd az orvosoktól. Azon is gondolkoztam, hogy magánrendelőhöz kellene fordulnom, viszont pénzügyileg valószínűleg jóval megterhelőbb lenne. (Még egy gyors észrevétel: amikor sokáig nézem a monitort és félrenézek, utófényként horizontálisan egy csíkot látok magam előtt, a két terület közötti nagy árnyalatkülönbséggel. A látótérkiesések utánra visszaemlékezve pedig eszembe jutott még, hogy gyakran láttam utána a szememen átfutó cikázásokat, mintha elektromos áram futott volna át a szememben). Együttérzését, megértését és válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a láttér kiesés témában

        Tisztelt Fiatal! Ez a probléma általában nem szokott komoly gonddal járni. Bár a szemészek nem találtak eltérés, mégis érdemes újra hozzájuk visszamenni, pláne, hogy oda nem kell beutalo, csak időpont.Szemészeti vizsgálatra évente el kell menni! A háziorvosának gyonjon meg mindent és kérjen beutalot a neurologushoz. Csinálja végig a vizsgálatokat, hogy megnyugodjon...nekem ez a panasz a feketeáfonya kivonatot tartalmazo táplálékkiegészitőtől múlt el. Megnyugvást és gyogyulást kivánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 23., 22:46; Megválaszolva: 2018. október 24., 23:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Először is elnézést, hogy összeszedetlen, és hosszú az írásom.A Doktor úr/Doktor nő véleményére lennék kíváncsi, hogy mi lehet ez. Tudom, igy látatlanban nehéz megállapítani és pontosat írni, de teszek...